Strhující přestřelka na Feyenoordu skončila remízou | SK Slavia Praha
Více

Strhující přestřelka na Feyenoordu skončila remízou

3:3
(1:1)
Čtvrtfinále, 7. 4. 2022, De Kuip
Čtvrtfinále, 7. 4. 2022, De Kuip
Feyenoord Rotterdam - SK Slavia Praha
Slavia remizovala po divokém průběhu na hřišti Feyenoordu v rámci prvního čtvrtfinále Evropské konferenční ligy 3:3. Prosadili se Peter Olayinka, Yira Sor a v samotném závěru nastavení patičkou Ibrahim Traoré.

Pro první zápas čtvrtfinále Konferenční ligy udělal Jindřich Trpišovský oproti ligovému zápasu v Plzni hned čtyři změny v základní sestavě. Stoperskou dvojici utvořil Taras Kačaraba společně s Ondřejem Kúdelou, který nastoupil v základu poprvé od srpna. Místo Provoda utvořili Holeš s Traorém trojici ve středu zálohy s Maksymem Talovjerovem, na pravé křídlo se postavil Ivan Schranz.

Slávisté se s Feyenoordem letos už dvakrát utkali, a to u příležitosti soubojů v základní skupině. Z utkání na De Kuip si tehdy odnesli zkušenost nezvládnutého prvního poločasu, ze které se chtěli poučit. Bohužel začátek utkání ale Slavii opět nevyšel. Ačkoliv zahrávali v 10. minutě slávisté roh, místo ohrožení branky domácích následoval rychlý brejk soupeře. Na jeho konci se Sinisterra rozhodl vystřelit na hranici vápna. Svůj pokus schoval na přední tyč a jelikož Ondřej Kolář nereagoval, šel Feyenoord do vedení – 1:0.

O tři minuty později mohl odpovědět Yira Sor. Naběhl si na střed a vypustil technický pokus z hranice vápna, nezamířil však přesně. Potrestat sešívané za nevyužití této šance mohl v 19. minutě Kökçü, levačkou naštěstí orazítkoval jen břevno slávistické branky. I když působili domácí ze začátku utkání jistějším dojmem, Slavia byla schopna se do brankových příležitostí dostávat. V jedné takové se po centru Ibrahima Traorého ocitl v 24. minutě Peter Olayinka. V nadějné pozici ale v pádu zakončit přesně nedokázal. O pár minut později byli fanoušci znovu svědky souboje Sinisterra – Kolář, tentokrát z něj ale vyšel vítězně český brankář. 

Na jeho prudkou ránu zevnitř vápna zareagoval skvělým zákrokem a míč vyrazil.

Slávisté se i přes velmi aktivní napadání Feyenoordu nevzdávali snahy o konstruktivní zakládání akcí, to se jim vyplatilo ve 41. minutě. Ondřej Kúdela našel dalekonosným centrem hlavu Alexandera Baha, který si míč vyměnil s Ivanem Schranzem a následně jej předložil Ibrahimu Traorému na hranici vápna. Ten si všiml na moment neobsazeného Petera Olayinky a míč mu posunul do jedenáctky. V prvním střeleckém pokusu mu zabránil včasným skluzem obránce, napodruhé se ale nigerijskému křídelníkovi s kapitánskou páskou podařilo propasírovat míč za brankovou čáru – 1:1

Spolu s ním se ze vstřelené branky radovalo více než 600 červenobílých fanoušků, kteří přicestovali z Česka.

Po změně stran vstoupili opět do začátku poločasu lépe domácí. Ve 48. minutě se proti tečovanému pokusu Tila vytasil úspěšným reflexivním zákrokem Ondřej Kolář a nepřipustil tak opětovné vedení domácích. Hra se ovšem velmi brzy vyrovnala a naopak se postupem času ujali iniciativy slávisté.

Nejprve v 62. minutě vlétl do vápna Tomáš Holeš a po zákroku obránce skončil na zemi, rozhodčí ovšem nereagoval. O pár minut později po vysunutí Ivana Schranze běžel sám ze strany na Marciana Yira Sor, z bezprostřední blízkosti ale minul. Smutnit však příliš dlouho nemusel. V 67. minutě se ihned zapojil do hry nově příchozí Ondřej Lingr a přesně hledal ve vápně Alexandera Baha. Ten sice promáchl, na zadní tyči ale učebnicově zavíral Ivan Schranz, který okamžitě míč vrátil před branku, kde nezaváhal Yira Sor1:2. Nigerijský rychlík se v rámci Evropské konferenční ligy prosadil na jaře už pošesté. 

Vedení ovšem svěřencům Jindřicha Trpišovského bohužel nevydrželo dlouho. V 74. minutě našel centr z levé strany Senesiho a ten krkolomně hrudí vyrovnal - 2:2.

Odpovědět mohl o tři minuty později po precizním centru Alexandra Baha hlavou Peter Olayinka, svůj pokus ale mezi tři tyče nenamířil. Co se nepodařilo slávistům, bohužel vyšlo domácím. Kökçü využil v 86. minutě výhody přímého volného kopu a poslal domácí střelou na bližší tyč do vedení - 3:2.

Když už to vypadalo, že budou sešívaní muset za týden dotahovat jednogólový náskok soupeře, přišel ve čtvrté minutě nastavení rohový kop. Po prvotním odvrácení centru se dostal ke střele Yira Sor. Míč ale nedoputoval do brány, ale zasekl se po cestě jen ve skrumáži několika těl. V té se nejlépe zorientoval Ibrahim Traoré a patičkou fantasticky vyrovnal – 3:3!

Více už tento strhující zápas v neuvěřitelném tempu nenabídl. Domácí odveta čeká Slavii už za týden 14. dubna.

3:3

Sestavy

Feyenoord Rotterdam

Marciano – Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia – Til (64. Toornstra), Aursnes, Kökçü (89. Hendrix) – Nelson (77. Jahanbakhsh), Linssen (64. Dessers), Sinisterra

SK Slavia Praha

Kolář – Bah, Kačaraba, Kúdela, Oscar – Talovjerov (66. Lingr), Holeš (90. Madsen) – Schranz, Traoré, Olayinka (83. Tecl) – Sor

Detaily utkání

Branky
10. Sinisterra, 74. Senesi, 86. Kökçü – 41. Olayinka, 67. Sor, 90+4. Traoré
Žluté karty
Trauner, Pedersen, Marciano, Senesi, Sinisterra – Olayinka, Talovjerov, Schranz
Rozhodčí
Meler – Eyisoy, Uyarcan

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články