Report ze zápasu Bohemians 1905 vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu Bohemians 1905 vs. SK Slavia Praha"

0:1
(0:1)
T liga, 16. 1. 2013
T liga, 16. 1. 2013
Bohemians 1905 - SK Slavia Praha
Branky: <strong>Branka:</strong> 23. Nitrianský.

PRAHA/EDEN – Slavia vstoupila vítězně do zimní přípravy a zároveň i do Tipsport ligy 2013. Bohemians Praha 1905 porazili sešívaní zásluhou krásné branky Milana Nitrianského 1:0.

Jedním z gratulantů Milanu Nitrianskému byl i nováček Milan Bortel. Foto: Michal Býček.

V mrazivém počasí si do Edenu na vršovické derby našly cestu přes dvě stovky fanoušků, kteří viděli první velkou šanci už po čtyřech minutách hry. Škoda si naběhl na Kiselův centr a hlavou nasměroval míč pod břevno, gólman Kuru byl ale na místě a Škodův pokus vyrazil na roh.

Slavia se do vedení dostala ve 23. minutě. Nitrianský si postavil míč k přímému kopu a z 25 metrů zamířil přes zeď přesně pod břevno. Pět minut nato mohlo být vyrovnáno, Šmídova hlavička ale zazvonila na tyč slávistické branky a poskakující míč vykopával z brankové čáry Milan Bortel. Zajímavou desetiminutovku zakončila Šimečkova hlavička, která ale mířila jen do rukavic gólmana Bohemians.

Do druhého poločasu sešívaní obměnili sestavu, ve které zůstal jenom gólman Čontofalský a v poli Dostál s Korešem, i nadále ale měli víc ze hra a vytvořili si šance. V té největší v 59. minutě gólman Kuru nedosáhl na centrovaný míč, který propadl až k Hrubému, po jeho přiťuknutí ale Jarolím pálil z voleje nad.

Na druhé straně se klokani dostali nejblíže vyrovnání v 73. minutě, kdy si Bartekův centr na zadní tyči málem nešikovně srazil do vlastní sítě Martin Juhar, gólman Čontofalský byl ale u tyče včas a nohama stačil míč vyrazit.

Slávisté si už vítězství pohlídali a v tabulce skupiny A Tipsport ligy mají tak po prvním zápase první tři body. V sobotu je od 13:00 čeká zápas s Baumitem Jablonec.

0:1

Sestavy

Bohemians 1905

Kuru, Beňo, Štochl, Růžička, Šmíd, Moravec, Rada, Šiml, Havel, Cseh, Bálek. Náhradníci: Ptáček, Hauer, Jindřišek, Bartek, Jirouš, Kalina, Nerad

SK Slavia Praha

1. poločas: Čontofalský - Dostál, Bortel, Hubáček, Čonka - Nitrianský, Šimeček, Zmrhal, Koreš - Kisel - Škoda

2. poločas: Čontofalský - Dostál, Dobrotka, Petrák, Juhar - Jarolím – Koreš (67. Tusjak), Hrubý, Gecov, Mičola - Hurka

Detaily utkání

Statistiky
<strong>Branka:</strong> 23. Nitrianský.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články