Slavia vedení neudržela. V Liberci prohrála 1:2 | SK Slavia Praha
Více

Slavia vedení neudržela. V Liberci prohrála 1:2

2:1
(0:1)
2. kolo, 28. 7. 2013, U Nisy
2. kolo, 28. 7. 2013, U Nisy
FC Slovan Liberec - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 46. a 59. Rabušic – 44. Kisel <b>ŽK:</b> Kušnír, Kelić, Fleišman – Kisel, Gecov, Škutka, Bortel, Nitrianský <b>Rozhodčí:</b> Zelinka - Mencl, Hájek
LIBEREC/U NISY - Sešívaným nevyšel první venkovní zápas nové sezony. Slavia sice po prvním poločase vedla zásluhou Karola Kisela, dvě branky domácích po přestávce ale zápas otočily.
První půle začala velkou šancí Rybalky, kterou naštěstí zastavil ofsajd. Na druhé straně vystrašil Kováře prudkou křížnou střelou Juhar, liberecký gólman ale dokázal jeho pokus vyrazit a Nitrianskému znemožnil dorážku Kelić. Ve 39. minutě se zastřeloval Karol Kisel, když mu po prudkém Zmrhalově centru nesedla rána z velkého vápna.

Dvě branky tak orámovaly až poločasovou přestávku. Ve 44. minutě to byl právě kapitán Slavie Kisel, který umístil míč do šibenice po Nitrianského přihrávce a poslal tak Slavii do vedení. Hned minutu po začátku druhé půle se ale natlačil v našem vápně natlačil před Radka Černého Michael Rabušic a prudký centr z pravé strany tečoval do naší sítě. 1:1.

Liberec po vstřelené brance ožil a hrozil hlavně akcemi z pravé strany. V 54. minutě ještě mířil Rabušic na přední tyči mimo, o pět minut později ale poslal domácí do vedení. Kušnír nacentroval od pravé lajny a liberecký útočník otočil svým druhým gólem průběh utkání.

Těsně po vedoucí brance Liberce si Radek Černý včasným vyběhnutím poradil s únikem Dzona Delarge, šance na vyrovnání měla ale i Slavia. V 62. minutě mířil Karol Kisel krásnou střelou do šibenice, Kovář ale jeho pokus vyrazil na roh. O tři minuty později si v největší šanci Slavie ve druhé půli naběhl na Nitrianského centr Štěpán Koreš, z voleje ale namířil balon metr nad branku.

Do konce zápasu si obě družstva připsala ještě po jedné šanci, Delarge ale pálil do tyčky a Petrák, ke kterému se odrazil míč po zákroku libereckého brankáře, poslal svou střelu z malého vápna mimo tři tyče.

Slavia má tak po dvou zápasech nového ligového ročníku bilanci jedna remíza a jedna prohra, Liberec jí oplatil jarní porážku 1:3 z Edenu. V dalším kole čeká sešívané domácí zápas se Sigmou Olomouc.
2:1

Sestavy

FC Slovan Liberec

Kovář – Kušnír, Kováč, Kelič, Frýdek – Hušek (76. Sackey), Rybalka (46. Fleišman) – Kalitvintsev (88. Kolár), Pavelka, Delarge – Rabušic

SK Slavia Praha

Černý - Nitrianský, Petrák, Bortel, Čonka - Kisel, Gecov, Zmrhal – Juhar (56. Koreš), Fenin (66. Škutka), Mičola (76. Štěpán)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 46. a 59. Rabušic – 44. Kisel <b>ŽK:</b> Kušnír, Kelić, Fleišman – Kisel, Gecov, Škutka, Bortel, Nitrianský <b>Rozhodčí:</b> Zelinka - Mencl, Hájek
Diváci
6638

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články