Slavia je zachráněna. I přes prohru v Ostravě | SK Slavia Praha
Více

Slavia je zachráněna. I přes prohru v Ostravě

2:0
(0:0)
30. kolo, 31. 5. 2014, Stadion Bazaly
30. kolo, 31. 5. 2014, Stadion Bazaly
FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 70. a 76. Narh<br> <b>ŽK:</b> Neves, Gecov, Dobrotka (všichni SLA)<br> <b>Rozhodčí:</b> Jílek - Urban, Vysloužil
OSTRAVA/BAZALY - Slavia měla záchranu v nejvyšší soutěži ve vlastních rukou, i přesto si ale museli hráči i fanoušci kousat nehty až do poslední minuty. A ještě několik minut potom, protože o setrvání sešívaných v příštím ročníku ligy rozhodla po prohře v Ostravě až remíza Olomouce v Liberci.
V prvním poločase se Slavia k mnoha šancím nedostala a nebezpečnější byl domácí Baník. Přesto můžeme zmínit dvě příležitosti sešívaných. Hned v šesté minutě se po centru z levé straně dostal k hlavičce Necid, nebezpečně vypadající pokus ale gólman Šrom nakonec zneškodnil bez větších problémů. Ve 26. minutě pak přišla asi největší šance Slavie v první půli, po kombinaci Gecova se Zmrhalem ale pálil Martin Juhar mimo tři tyče.

Obranu sešívaných trápil především dvacetiletý Francis Narh. Ten nejprve v páté minutě dostal míč do sítě, gól ale nemohl být uznán pro předchozí aut. Minutu před koncem první půle pak obešel ve vápně Škodu, jeho následný pokus ale skvěle vyrazil Radek Černý.

Výkon sešívaných se bohužel nezlepšil ani ve druhém poločase, a to přesto, že Juhara nahradil v útoku čerstvý Vošahlík. V 69. minutě přišlo varování, když de Azevedo po kombinaci na našem velkém vápně jen těsně minul růžek Černého branky. O minutu později už ale Baník vedl. Po Šichorově přihrávce utekl po levé straně Narh, Škoda ho nedokázal zastavit a ostravský útočník poprvé prostřelil Černého.

Hned po dvou minutách mohl odpovědět Vošahlík, jeho povedená rána ale proskákala těsně vedle vzdálenější tyče a v 76. minutě tak bylo ještě hůř. Po kolmici střídajícího Kukece se sám před Černým octl znovu Francis Narh a k pravé tyči poslal druhý ostravský gól v zápase.

Trenér Pastoor poslal na posledních dvanáct minut na hřiště Dobrotku, díky čemuž se Škoda posunul do útoku, ani se třemi forvardy ale Slavia nedokázala skórovat. V 81. minutě hlavičkoval sice po Dostálově pasu Necid, mířil ale vedle levé tyče. A když minutu před koncem zlikvidoval Černý velkou šanci Davora Kukece, skončilo utkání vítězstvím Baníku 2:0.

Sešívaní tak museli několik dlouhých minut čekat na výsledek z Liberce, kde o záchranu bojovala olomoucká Sigma. Remíza Hanáků 1:1 ale s konečnou platností rozhodla. V příštím ročníku Synot ligy se objeví Slavia a Bohemians, naopak Sigma spolu se Znojmem sestupuje do FNL.
2:0

Sestavy

FC Baník Ostrava

Šrom – Frydrych, Baránek, Stronati, Sukup – Štěpán (67. Kukec), Greguš, Mensah (59. Šichor), De Azevedo – Svěrkoš (79. Krmenčík) – Narh

SK Slavia Praha

Černý – Dostál, Škoda, Smejkal, Neves – Hrubý (63. Nitrianský), Gecov, Boudjemaa, Zmrhal (78. Dobrotka) – Necid, Juhar (46. Vošahlík)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 70. a 76. Narh<br> <b>ŽK:</b> Neves, Gecov, Dobrotka (všichni SLA)<br> <b>Rozhodčí:</b> Jílek - Urban, Vysloužil
Diváci
12357

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články