Slavia vyhrála, ale nepostoupila. Na penalty se raduje Brno | SK Slavia Praha
Více

Slavia vyhrála, ale nepostoupila. Na penalty se raduje Brno

1:1p
(0:0)
ČF - Poh., 3. 4. 2014, Městský stadion
ČF - Poh., 3. 4. 2014, Městský stadion
FC Zbrojovka Brno - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 90. Skalák rozh. pen. - 78. M. Škoda <b>ŽK:</b> Keresteš - Gecov <b>Rozhodčí:</b> Proske - Nádvorník, Vysloužil <b>Diváci:</b> 2 031
BRNO/MĚSTSKÝ STADION - Slavia do semifinále Poháru České pošty nepostoupila. Po základní hrací době se sice sešívaní mohli radovat z výhry 1:0, po penaltách ale postup slavilo domácí Brno.
Trenér Slavie Alex Pastoor se musel obejít bez mnoha zraněných hráčů a aby toho nebylo málo, tak ve 26. minutě musel odstoupit navíc Mario Lička, kterého ze hry vyřadilo zraněné koleno. Ličku nahradil Škoda a Marcel Gecov se posunul na svou častější pozici do zálohy.

Oba týmy hrály opatrný fotbal s vědomím, že každá chyba může rozhodnout. První půle proto mnoho vyložených šancí nenabídla. Na straně Brna hrozil zejména Skalák, před brankou domácích se do střelecké příležitosti dostal Martin Juhar, ale Doležal v brance Brna byl připraven.

Do druhé půle vstoupili mnohem lépe sešívaní. V 50. minutě si připsali svěřenci trenéra Pastoora největší šanci zápasu, když se po krásné kombinaci Necida se Zmrhalem dostal za obranu Gecov, ale jeho oblouček domácí gólman přečetl a míč lapil.

Za šest minut zahrozilo Brno, po přihrávce Zavadila se do dobré šance dostával Skalák, ale situaci mu zkomplikoval včasným návratem Fernando Nevese a byl z toho pouze rohový kop pro domácí.

Po chvilce se poprvé zastřeloval Milan Škoda, ale jeho hlavička po centru Juhara od rohového kopu šla nad branku. V podobné situaci se před Černým zjevil Košťál, ale náš gólman vytáhl bravurní zákrok.

Trenér Pastoor do hry poslal Pavla Vyhnala, stáhl rozestavení na tři obránce a sešívaní se hnali za vedoucím a zároveň vyrovnávacím gólem. Míč si ke standardce postavil Martin Juhar a po hlavičkovém zakončení Milana Škody propukla na hřišti i na lavičce euforie.

V závěru Brno zahrozilo několika rohovými kopy, ale ani jeden se neujal. Rozhodovaly tak pokutové kopy. Na straně Slavie z pěti pokusu neproměnil jediný Martin Juhar, a protože domácí se trefili pokaždé přesně, postoupilo do semifinále Poháru České pošty šťastně Brno.
1:1p

Sestavy

FC Zbrojovka Brno

M. Doležal - M. Keresteš , P. Košťál , A. Schuster , L. Pernica - J. Skalák , P. Zavadil , J. Malík (64. P. Buchta), J. Šisler , A. Hyčka (87. M. Lutonský) - K. Kroupa (63. M. Markovič)

SK Slavia Praha

R. Černý - M. Dostál , M. Gecov , F. Neves , M. Nitrianský - V. Prošek (75. P. Vyhnal), R. Hrubý , M. Lička (27. M. Škoda), J. Zmrhal (90. M. Čonka), M. Juhar - T. Necid

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 90. Skalák rozh. pen. - 78. M. Škoda <b>ŽK:</b> Keresteš - Gecov <b>Rozhodčí:</b> Proske - Nádvorník, Vysloužil <b>Diváci:</b> 2 031

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články