Vítězná premiéra! Slavia vyhrála na Slovácku 2:1 | SK Slavia Praha
Více

Vítězná premiéra! Slavia vyhrála na Slovácku 2:1

1:2
(1:0)
1. kolo, 26. 7. 2014, Miroslava Valenty
1. kolo, 26. 7. 2014, Miroslava Valenty
1.FC Slovácko - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 33. Trávník - 73. Škoda, 76. Balaj<br> <b>ŽK:</b> Došek, Šumulikoski - Zmrhal, Balaj <b>Rozhodčí:</b> Kovařík - Mencl, Vysloužil
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slavia vstoupila vítězně do ligového ročníku 2014/2015! Po první půli sice sešívaní prohrávali 0:1, brankami Škody a Balaje ale výsledek otočili a ze Slovácka tak vezou tři body, poprvé od roku 2011.
Slavia vstoupila do prvního ligového zápasu v téměř totožné sestavě jakou nasadil trenér Beránek do generálky proti Olomouci, pouze na levé straně zálohy nahradil Jaromíra Zmrhala Jakub Petr. Ale právě Petr byl prvním hráčem, kterého se trenér sešívaných rozhodl vystřídat. Ve 40. minutě uvolnil své místo právě Jaromíru Zmrhalovi.

To už ale Slavia prohrávala 0:1. Slovácko přežilo obrovskou šanci sešívaných z 22. minuty, kdy Škoda po Juharově centru trefil hlavou tyč, a ve 32. minutě udeřilo. Valenta vrátil dlouhý centr před naši branku a volný Michal Trávník hlavou překonal gólmana Hrubeše.

Také druhý poločas dlouho vypadal, že se stane kořistí Slovácka. V 50. minutě nebezpečně střílel z otočky Došek, jeho pokus ale skvěle vyrazil Karel Hrubeš. O deset minut později nejprve promarnil velkou šanci Kerbr a následně Hrubeš zastavil Šumulikoskiho střelu k pravé tyči.

Vyrovnání přišlo v 73. minutě. Juhar si postavil míč k rohovému kopu, našel na přední tyči hlavu Milana Škody a "znovujmenovaný" útočník poslal míč do růžku branky. V té chvíli už měla Slavia vyčerpána všechna střídání. O poločase nahradil Gecova Aldo Baez, dvě minuty před brankou střídal Dobrotku Karel Piták.

Ani ne tři minuty po vyrovnávací brance přišel rozhodující moment utkání. Právě nový muž na hřišti Piták prostrčil míč na nabíhajícího Balaje a ten pod padajícím gólmanem poslal svou střelu do sítě.

Slovácko si v závěru zápasu vypracovalo tlak, byl to ale paradoxně jeden ze slávistů, kdo se málem postaral o vyrovnání. Stoper Jiří Bílek v souboji v našem vápně tečoval hlavou dlouhý balon, gólman Hrubeš stačil jen konečky prstů tečovat a míč přistál na břevně slávistické brány.

Žádná další pohroma se ale nekonala a sešívaní tak vyhráli svůj úvodní zápas SYNOT ligy 2:1. V dalším kole je čeká v pátek večer v Edenu ostravský Baník.
1:2

Sestavy

1.FC Slovácko

Heča – Šimko, Košút, Rada, Kuncl – Šumulikoski (90. Galuška) – Kerbr, Valenta (77. Kalouda), Trávník (82. Havlík), Diviš – Došek

SK Slavia Praha

Hrubeš – Mikula, Latka, Bílek, Juhar – Gecov (46. Baez), Dobrotka (71. Piták) – Černý, Škoda, Petr (40. Zmrhal) – Balaj

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 33. Trávník - 73. Škoda, 76. Balaj<br> <b>ŽK:</b> Došek, Šumulikoski - Zmrhal, Balaj <b>Rozhodčí:</b> Kovařík - Mencl, Vysloužil
Diváci
5320

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články