Balaj a Škoda zařídili výhru nad Budějovicemi | SK Slavia Praha
Více

Balaj a Škoda zařídili výhru nad Budějovicemi

0:3
(0:2)
přát., 13. 7. 2014, Písek
přát., 13. 7. 2014, Písek
SK Dynamo České Budějovice - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 10. a 24. (z pen.) Balaj, 81. Škoda<br> <b>Rozhodčí:</b> Jílek – Vrchota, Tůma
PÍSEK - Slavii se poprvé v přípravě podařilo dát víc jak jednu branku a hned z toho byla výhra nad Budějovicemi 3:0! Do sítě Dynama se trefovali útočnici, Balaj zařídil dvě branky, jednou se trefil Škoda.
Slávisté se ujali dvoubrankového vedení už v prvním poločase, i když hra byla více než vyrovnaná a více šancí by možná šlo napočítat na straně Dynama. Českobudějovičtí zahrozili hned v první akci zápasu, kdy se míč dostal na velkém vápně na kopačky Herzánovi a jeho střela zazvonila na spojnici břevna a tyče za zády Karla Hrubeše, kterému dal tentokrát trenér Beránek přednost před Rakovanem.

Po deseti minutách šla ale do vedení Slavia. Nejprve se sešívaní dožadovali penalty po zákroku rukou jednoho z obránců, akce ale pokračovala. Milan Černý nacentroval míč z levé strany, Martin Latka ve vápně hlavou prodlužoval a na zadní tyči se nadvakrát prosadil nováček v sešívané sestavě Bekim Balaj.

A aby toho nejnovější posila Slavia nepředvedla málo, po dalších třinácti minutách si vzala míč po faulu gólmana Fryštáka na Jakuba Petra a s přehledem proměnila nařízený pokutový kop. Do poločasu se ještě do několika nebezpečných útoků dostalo Dynamo, na slávistické straně mohli zase zvýšit vedení Juhar s Petrem. Jejich střely ale shodně minuly budějovickou branku.

Hned po změně stran mohl snížit aktivní Jakub Hora, exslávistický útočník ale po zaváhání naší obrany pálil jen těsně vedle.V 50. minutě pak mohl hattrick dovršit Balaj, po Škodově centru ale nedokázal míč naplno trefit hlavou a jeho pokus tak  zamířil mimo tři tyče. K největší šanci zápasu se České Budějovice dostaly v 66. minutě, proti střele Michala Škody na zadní tyči ale skvěle zasáhl Karel Hrubeš.

Konečnou podobu výsledku dala 81. minuta. Gecov zachytil rozehrávku Budějovic a přesným pasem poslal mezi dva stopery Milana Škodu. Ten zachoval v zakončení chladnější hlavu než jeho bratr na druhé straně, přehodil padajícího Fryštáka, který na balon nedosáhl, a v klidu doklepával do odkryté branky.

Sešívaní tak porazili navrátilce do nejvyšší soutěže Dynamo České Budějovice 3:0, což je prozatím nejvyšší výhra v probíhající přípravě. Generálku odehrají příští sobotu (19. července) proti Sigmě Olomouc.
0:3

Sestavy

SK Dynamo České Budějovice

Fryšták – Novák, Podstavek, Lengyel, Hanzlík – Hora, Herzán (58. Brunclík), Benát, Funda (58. Linhart) – Michal Škoda, Kalod (72. Chmelo)

SK Slavia Praha

Hrubeš – Mikula (78. Dostál), Latka (68. Zmrhal), Bílek, Juhar – Gecov, Dobrotka – Černý (85. Prošek), Milan Škoda (85. Kodr), Petr (68. Hrubý) – Balaj (76. Maicon)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 10. a 24. (z pen.) Balaj, 81. Škoda<br> <b>Rozhodčí:</b> Jílek – Vrchota, Tůma
Diváci
2560

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články