Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně | SK Slavia Praha
Více

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Ligový rekord držel do té doby rival ze Sparty, kdy do Epet Areně přišlo v březnu 2023 celkem 5 734 fanoušků, diváckým rekordem ženského klubového fotbalu na českém území zůstala návštěva 6882 lidí na zápase Ligy mistryň mezi Slavií a Bayernem Mnichov v roce 2019.

Na reprezentační scéně loňského října se do Hradce Králové sjelo 7 488 diváků na duel Ligy národů proti Bosně a Hercegovině. V Doosan Areně pak reprezentační WU17 zažila během utkání mistrovství Evropy proti Francii atmosféru, kterou si užilo neuvěřitelných 10 219 fanoušků.

„Neskutečný zážitek! Pro nás všech v kabině je to skvělá motivace pokračovat v práci. Jsem opravdu ráda, že jsme dokázali překonat divácký rekord. Ti, kteří nás hnali za vítězstvím, byli naprosto úžasní. Pro tyto okamžiky hrajeme fotbal. Naše pocity jsou neuvěřitelné. Není to pro nás zcela obvyklé, že by tolik fanoušků přišlo na náš ligový zápas,“ ocenila přítomnost fanoušků dvoubranková střelkyně Tereza Szewiezcková.

Děkujeme všem fanouškům, kteří dorazili do Fortuna Areny!

Aktuálně

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Nejlepší výkon ve Slavii. Žene mě radost fanoušků

15. 5. 2024
Po dvouzápasové pauze naskočil Ondřej Zmrzlý do duelu s Plzní (3:0) a své skvělé představení pozlatil vítěznou brankou. Po utkání hovořil s novináři o dost možná nejlepším výkonu v červenobílém, tvrdé práci, brance Oscara i výhledech do závěrečných kol.

Mami, ten gól je pro tebe! Musíme bojovat dál

15. 5. 2024
Autor nádherné rány, nejlepší hráč utkání. Pro #SlaviaTV odpovídal po výhře 3:0 nad Plzní Oscar. Probrali jsme klíčové aspekty vítězství, ohňostroj fanoušků i Den matek.

Další články