Vlakem do Edenu nyní ještě snadněji | SK Slavia Praha
Více

Vlakem do Edenu nyní ještě snadněji

Nechte auto doma, dorazte do Edenu po kolejích! Slavia ve spolupráci s Českými drahami zajistila posílení vlakové dopravy v zastávce Praha - Eden. Jedná se jak o zvýšení kapacity u příměstských vlaků, tak o mimořádné zastavování rychlíků.

Slavia má fanoušky po celé republice a naším cílem je udělat pro ně cestu do Edenu veřejnou dopravou co nejpohodlnější. Do konce sezony tak spolu s Českými drahami spouštíme pilotní projekt posílení vlakových linek ze zastávky Praha – Eden, a to oběma směry, který budeme v následujících měsících optimalizovat tak, aby fanouškům Slavie maximálně vyhovoval.

Jedná se jak o dvojnásobné navýšení kapacit u stávajících spojů příměstských linek, které okolo stadionu projíždějí v době před a po utkání Slavie, tak o zastavení rychlíků, které standardně zastávkou pouze projíždějí. Fanoušci využívající například spoje z oblasti jižních Čech tak nebudou nuceni přestupovat ve Vršovicích a vracet se zpět. Konkrétní spoje pro nejbližší utkání naleznete níže v článku.

Na Bohemku vlakem

Už na nejbližší zápas s Bohemians 1905 bude posílena vlaková linka S9, která jezdí mezi pražským Hlavním nádražím a středočeskými městy Říčany, Strančice, Čerčany nebo Benešov u Prahy. K posílení dojde jak před tak i po utkání, takže pro fanoušky jedoucí z těchto lokalit bude jednodušší cesta na fotbalový zápas i následně po zápase domů.

Navíc to dává možnost jednodušší dopravy i dalším fanouškům z lokalit přilehlých k zastávkám vlakové linky S9. U některých nádraží se nachází parkoviště P+R, kde mohou fanoušci zaparkovat auto a do Prahy pokračovat vlakem (seznam P+R naleznete níže). Z Hlavního nádraží se nabízí možnost fanouškům jedoucím vlakem do Prahy na pohodlnější přestup a cestu až do Edenu.

Posílené vlaky jezdí každých 30 minut a aktuální jízdní řád naleznete na stránkách Českých Drah a Ropidu.

Zastávky linky S9

Benešov u Prahy - Mrač - Čerčany - Pyšely - Čtyřkoly - Senohraby - Mirošovice u Prahy - Mnichovice - Strančice - Světice - Říčany - Praha Kolovraty - Praha Uhříněves - Praha Horní Měcholupy - Praha Hostivař - Praha Zahradní Město - Praha Eden - Praha Vršovice - Praha hlavní nádraží

Rychlík zastaví v Edenu

Navíc dobrá zpráva pro fanoušky cestující z Jihočeského kraje, rychlík z Českých Budějovic zastaví před i po zápase přímo v zastávce Praha - Eden. Konkrétně se jedná o vlaky R714 Vltava (příjezd do Edenu 16:05) R712 Vltava (příjezd 17:05), R708 Vltava (příjezd 18:05) a po zápase R733 Vltava (z Edenu odjezd 20:53).

Zastávky rychlíků Vltava

České Budějovice - Veselí nad Lužnicí - Soběslav - Planá nad Lužnicí - Tábor - Olbramovice - Benešov u Prahy - Praha Zahradní Město - Praha Eden

Parkoviště v okolí linky S9

Níže můžete v mapě zoomovat a vybírat parkovací možnosti v blízkosti zastávek linky S9.

Posílení vlakových spojů zopakujeme i na dalších domácích zápasech do konce sezony.

Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články