B-tým vstupuje do nové sezony v neděli na Admiře | SK Slavia Praha
Více

B-tým vstupuje do nové sezony v neděli na Admiře

Slávistický B-tým zahajuje svou soutěžní sezonu 2023/2024. V neděli se sešívaní představí od 10:15 na půdě Admiry.

Slávisté se poprvé v ostrém utkání, pod vedením nového realizačního týmu v čele s hlavním trenérem Davidem Střihavkou, představí v neděli 6. srpna od 10:15 na půdě tradičního soupeře ČFL, pražské Admiry.

„Věříme, že jsme na první ostrý duel připravení. Hlavně jsme všichni natěšení na start mistrovských utkání, přeci jenom přípravná část a následně ta soutěžní je úplně něco jiného. Budeme se do zápasů snažit přenést to, na čem jsme dennodenně pracovali a pracujeme. Na Admiru jedeme v plné síle a jedeme připraveni. Věřím, že do sezony vstoupíme dobře herně i výsledkově. Máme mladý, odhodlaný tým, který se může v klíčových momentech opřít o zkušenější hráče v čele s Michalem Švecem,“ vyhlíží první ostrý zápas nový hlavní trenér B-týmu.

Slávisté mají za sebou nezvykle dlouhou přípravu, ve které odehráli pět přípravných duelů. V tom posledním, s Živanicemi, si sešívaní připsali jednoznačnou výhru 4:1 a završili tak přípravu na novou sezonu bez jediné porážky.

„Měli jsme přípravu necelých šest týdnů, což si myslím, že je naprosto dostačující k tomu, abychom se dobře poznali a mohli zapracovat nové hráče i návyky do naší hry. Vše jsme absolvovali podle plánu a jsem rád, že většina hráčů absolvovala přípravu celou. Postupně se k nám připojili také hráči, co byli na soustředění s A-týmem jako Mikuláš Konečný a Victor Boluwatife. Ve všech přípravných zápasech jsme obstáli, jak herně, tak výsledkově a dařilo se nám zapracovat hráče, kteří se k nám posunuli z kategorie U19. Takovou větší kaňkou jsou ovšem vážná zranění Mikuláše Konečného, Matěje Žitného a Dominika Pecha, které čeká ještě dlouhá pauza. Mikuláš a Matěj si přivodili zranění v posledním přípravném zápase s Živanicemi. Naopak radost mám z kluků, kteří se po zranění pomalu vracejí do procesu, což je Miloš Pudil, David Hájek a Elmedin Rama. K týmu se také v posledním týdnu připojil Pavel Behenský, který se vrátil z hostování. Příprava byla zdařilá i díky práci celého realizačního týmu, který hráčům vytváří skvělé podmínky k tomu, aby mohli podávat dobré výkony“ hodnotil přípravu hlavní trenér David Střihavka.

První mistrovské utkání proti Admiře je na programu v neděli od 10:15 na stadionu v Kobylisích. Vstupné je 60,- a vstupenky budou k dispozici na místě. Utkání můžete také sledovat živě zde.

Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články