Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

FK Dukla Praha B vs. SK Slavia Praha 0:6 (0:4)

Sestava: Slavata - Trédl, Hunal, Konečný, Zachoval, Behenský (62. Pech Dav.), Žitný, Ogungbayi, Tomič (62. Sy), Toula (73. Škoda), Rama (73. Jelínek)

Góly: 25. Ogungbayi, 29. a 44. Trédl, 32. Rama, 61. Tomič, 64. Sy

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Po dvou výsledkově nepovedených utkání jsme potřebovali zabrat. Proti nám stál tým, který se v jarní části prezentuje skvělou formou. Od první do poslední minuty jsme předváděli disciplinovanou hru plnou hezkých a přímočarých kombinací, navíc na těžkém terénu. Když se to podaří skloubit s efektivní koncovkou, tak z toho vyleze krásný výsledek.

U19

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 0:2 (0:1)

Sestava: Rezek - Boledovič, Slončík, Mervard, Pudil M., Koffi (34. Herák), Zamazal (71. Lacko), Naskos (82. Kohout), Dufek, Pikolon (82. Teterya), Toula (71. Holub)

Hodnocení trenéra Milana Titěry: V utkání jsme nezískali žádný bod, především kvůli několika neproměněným šancím. Dalším faktorem bylo brzké vyloučení po faulu na půlce hřiště. Pozitivním faktorem je to, jak tým zareagoval po vyloučení, a i v oslabení jsme soupeře přehrávali a vytvářeli si šance. Soupeř hrozil z občasných brejků a jejich zakončení bylo vždy nebezpečné. Zlomový moment utkání nastal ve druhém poločase, když jsme netrefili prázdnou bránu z malého vápna a za pár minut trefil krásný volej do šibenice útočník Sparty a utkání definitivně rozhodl. Již poněkolikáté nejsme za naši snahu a aktivní kombinační hru s řadou šancí odměněni bodovým ziskem.

SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 2:3 (1:1)

Sestava: Rezek – Palán (46. Boledovič), Mervard, Slončík, Piták (83. Holub) – Zamazal, Naskos (83. Teterya), Koffi – Lacko (62. Mikulanda), Kohout, Herák (68. Jinoch)

Góly: 38. Piták, 78. Naskos, 86. Kohout

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Na hřišti nejproduktivnějšího týmu soutěže nás nečekalo lehké utkání. Chtěli jsme navázat na dobrý herní výkon z derby, ale podpořit ho i gólově. Podařilo se nám vstřelit krásný první gól. Dva těžké zákroky předvedl proti hlavičkám Kohouta brankář Budějovic. Těsně před poločasem se trefil z vápna do šibenice i soupeř. Druhý poločas se hra přelévala na obě strany a čekalo se, kdo strhne vedení na svoji stranu. Herák nejdříve trefil břevno a poté jsme proměnili dva protiútoky. V samém závěru nás soupeř zatlačil korigoval na 2:3.

U18

SK Slavia Praha vs. FK Teplice U19 1:1 (0:1)

Sestava: Tomas – Pudil M., Hubička, Adam (62. Jelínek L.), Holub – Clarck, Franěk, Teterya – Mikulanda (62. Březina), Pikolon (46. Palán), Jinoch (62. Kumpan)

Góly: 90. vlastní

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: V úvodu utkání se nám nedařilo držet míč, soupeř nás velmi dobře napadal a byl silný v osobních soubojích. Nepříjemné měli Teplice hlavně rychlé protiútoky. Z jednoho se prosadili po naší ztrátě hned v 7. minutě. Celkově jsme si v prvním poločase nevytvořili mnoho šancí a působili jsme zakřiknutým dojmem. Po přestávce jsme chtěli změnit napadání. Hosté už ale ve druhém poločase chtěli hlavně udržet výsledek a prezentovali se hlubokým blokem se snahou hrát na rychlé protiútoky. My jsme drželi míč a snažili se vytvářet šance. Mnoho šancí jsme si ale nezajistili. Nakonec se nám v nastaveném čase povedlo vyrovnat z rohu.

U17

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 2:0 (2:0)

Sestava: Obdržálek – Beran (82. Antič), Kovář, Kočvara, Kolísek – Filippov, Hubička (66. Kolářík), Čížek, Korenc (82. Adam) – Šmiga (66. Březina), Németh (90. Kumpan)

Góly: 7. a 38. Németh

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Zasloužené vítězství našeho týmu. Byli jsme hodně herní, ofenzivní, aktivní, nároční, náběhoví a první půli ovládli herně i výsledkově. A to v novém rozestavení, které jsme zvolili den před utkáním díky typologii hráčů, které jsme měli k dispozici. Chtěli jsme tím Spartu i zaskočit a něco změnit. Kluci jsou však vnímaví a učenliví, tak se povedlo. Druhý poločas nebyl tak atraktivní, přesto se hrálo ve velké intenzitě. Sparta utkání nezabalila a nutila nás být stále v pozoru. Měla své šance, ale ty zablokovala obětavá obrana nebo Obdržálek. My jsme mohli utkání rozhodnout třetí brankou, ale šance jsme neproměnili. Odmakané, prožité a fotbalově zvládnuté utkání, které se našim příznivcům muselo líbit. Všichni zaslouží pochvalu.

SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 1:8 (1:4)

Sestava: Dostalík – Kolísek, Kočvara, Kovář (61. Hubička), Beran – Korenc, Filippov (61. Adam), Čížek – Šmiga (46. Antič), Németh (67. Obdržálek), Kolářík

Góly: 3. Beran, 11. Németh, 13. a 89. Kolářík, 34. Čížek, 64. Filippov, 63. Kočvara, 81. Obdržálek

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Po derby další výsledkově zvládnuté utkání. Bylo víc nevynucených ztrát a nebylo to ono soubojově. Přesto jsme dali osm branek, o které se podělilo sedm střelců. Všechny byly po povedených akcích. Jsem nesmírně rád za přístup do druhého poločasu, že jsme pořád chtěli hrát, přidávat branky a utkání jen nedohráli. Tým je hladový po úspěchu.

U16

SK Slavia Praha vs. FK Teplice U17 4:1 (1:1)

Sestava: Paar – Kubů, Červenka, Palaščák (60. Klepáč) – Hájek, Horváth, Tománek (60. Magada), Frolík (60. Fuksa), Chaluš (46. Drašnar) – Brázda (60. Skokan), Potměšil

Góly: 9. Brázda, 69. Potměšil, 74. a 89. Magada

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: První poločas byl ve veliké intenzitě s lepším držením míče pro nás. Bohužel jsme darovali hostům vedení. Nesložili jsme zbraně a makali dál. Z individuální akce Potměšila udeřil po dorážce Brázda. Jinak se hrálo především mezi vápny. Druhý poločas pokračoval v podobném duchu. Poté, co jsme přežili trojnásobnou šanci soupeře krásnou střelou skóroval Potměšil. Od této chvíle jsme hráli fantasticky. Dobře jsme drželi míč a vytvářeli další šance. Teplicím jsme se vyrovnali, možná je i předčili v soubojích a výkon snesl velmi dobrá měřítka po všech stránkách. Další dva góly vsítil Magada, zejména druhý pohladil divákovo oko.

U13

FK Mladá Boleslav vs. SK Slavia Praha 6:8

Góly: 2x Šíma, 2x Rigoci, Javůrek, Rusyn, Dvořka, Petrović

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Dnešní utkání bylo fajn pro kluky v tom, že jsme si vyzkoušeli různé styly hry. Utkání mělo tempo od první minuty, Boleslav se snažila o pressing a nalezla na nás. Škoda že nám chyběla větší komunikace při standardkách a v nabírání hráčů. Po těchto věcech jsme zbytečně inkasovali, ale tým pracoval až do konce utkání a individuální kvalitou jsme se prosadili.

FK Teplice vs. SK Slavia Praha 2:0 (0:0)

Hodnocení trenéra Adama Ježka: V prvním poločase jsme byli lepší my. Měli jsme několik střel ze střední vzdálenosti, a i slibných šancí, ale ve finálním řešení jsme panikařili. Vyrovnali jsme se soupeři i ve fyzičnu. Druhý poločas byli lepší domácí a nám začaly docházet síly. Branky jsme dostali po brejku a centru ze strany. Pro nás velmi kvalitní soupeř, který nás prověřil. Z naší strany dobrý výkon hlavně první poločas.

U12

SK Slavia Praha vs. Football Talent Academy U13 7:8

Góly: Paur, Vrabec, Freimann, 2x Chlumský, 2x Bayo

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Měli jsme dvě sestavy, které se točily a výkony byly rozdílné. V první třetině obě party dokázaly dobře vystavovat a byli jsme nebezpeční i v poslední třetině hřiště. V druhé třetině už výkon byl rozdílný. První parta měla více nevynucených ztrát a postupem času se vytrácel pohyb a odvaha hrát směrem nahoru. Druhá parta si v těchto aspektech vedla lépe. Ve třetí třetině jsme brzy inkasovali dva góly a na první partě se to dost projevilo po psychické stránce. Druhá parta ještě dokázala zabrat a dotáhli výborným výkonem ztrátu tří gólů. Bohužel jsme inkasovali dvě minuty před koncem z rohu. Standardky jsou pro kluky těžko řešitelné a často proti starším soupeřům takto inkasujeme.

U12 + U11

FK Mladá Boleslav vs. SK Slavia Praha 0:11

Góly: 2x Pavlíček V., 2x Pavlíček J., 2x Bayo, 2x Dvořák, Zouhar, Šálený, Háječek

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Výsledek vypadá lépe než jaká byla naše hra. První dvě třetiny jsme nebyli schopni měnit tempo hry. Jediná myšlenka byla bezhlavě dopředu, ztráceli jsme tak velké množství míčů a běhali tam a zpět. Boleslav měla pár jasných gólových příležitostí a jen díky skvěle chytajícímu brankáři a zodpovědnosti hráčů v obraně žádnou z nich nevyužila. Třetí třetinu už naše hra vypadala mnohem lépe. Hráče soupeře jsme nechali běhat bez míče a trpělivě jsme si připravovali volné prostory po celém hřišti.

U11

SK Slavia Praha vs. Football Talent Academy U12 11:2

Góly: 3x Nesvadba, 3x Pavlíček J., 2x Kalík, Rafa, Zouhar, Škorpil

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Třetí zápas v řadě, kdy jsme vyhráli velkým rozdílem a přitom každý ze zápasů trochu jiný. Dnes jsme měli dlouhou dobu problém s velmi rychlých hřištěm a kluzkým míčem. Hodně nám míč odskakoval až do autu. Postupem času jsme ale změnili řešení situací, a hlavně zpřesnili přihrávky do nohy. Ve hře bylo málo otáčení hry a střelby ze střední vzdálenosti. Naopak jsme měli vysoký tlak na míč a správný výběr místa. I tak to byl spíše náš průměrný výkon.

U11 + U10

FC Tempo Praha vs. SK Slavia Praha 2:4

Góly: 3x Špinar, Neumann

Hodnocení trenéra Miloslava Pácala: I přes výhru naše hra nesnesla vlastně pozitivní kritéria. Spousta přetlačování do více hráčů, žádná odvaha hrát do tlaku na soupeře, ustrašená řešení, zbavování se míče a zodpovědnosti.

U10

Turnaj Hohenzollern

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Organizačně skvěle zvládnutý turnaj a zahráli jsme si s velmi kvalitními týmy z různých zemí. U nás těžko hledat takto vyspělé soupeře. Kluci navíc byli ubytováni v místních rodinách, což mělo skvělý sociální podtext. Začátek turnaje jsme bohužel prospali. Chyběla nám odvaha a řešení situací bylo pomalé. S přibývajícími zápasy jsme se zlepšovali, kluci začali více spolupracovat, řešit situace rychleji a být více odvážní. Co nás ale provázelo po celý turnaj bylo špatné zakončení. Soupeři byli chytřejší v rozehrávce, kdy se nebáli rozehrát i jinam než na obránce. Rozdíl byl v přímočarosti, jednoduchosti a chytrosti.

U9

Turnaj Wroclaw

Celková umístění:
1. Slask Wroclaw
2. SK Slavia Praha
3. Legia Varšava

Hodnocení trenéra Jana Duse: Hodně situací v zakončení jsme řešili zbytečně zbrkle. Měli jsme velkou odvahu a velké množství úspěšných pokusů jeden na jednoho. Výstavba od brankaře se někdy nedařila z důvodu malé aktivity hráčů a malého pohybu bez míče. Měli jsme ale hodně úspěšných cílených dlouhých míčů. Výsledky působily tak, že jsme byli jasně lepším týmem, ale mohli jsme zvládnout vstřelit ještě více gólů.

Aktuálně

Deset slávistů v nominaci na EURO U17

10. 5. 2024
Slávisté míří na EURO U17. Sešívaní se představí v české i slovenské reprezentaci. První utkání ve skupině A sehrají Češi 20. května s domácím Kyprem.

PREVIEW: Douděra a Trpišovský před 311. derby

9. 5. 2024
Nejdůležitější derby letošní sezony se blíží, hrát se bude v sobotu od 17:30 na Letné. O střetnutí pražských rivalů s pořadovým číslem 311 promluvili Jindřich Trpišovský a David Douděra, autor vítězné rány z finále MOL Cupu v roce 2023.

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

Další články