David Planka prodloužil smlouvu se Slavií | SK Slavia Praha
Více

David Planka prodloužil smlouvu se Slavií

Slávistický odchovanec David Planka prodloužil se Slavií smlouvu do června 2026.

David Planka prošel v akademii SK Slavia Praha všemi mládežnickými kategoriemi, za slávistický B-tým začal nastupovat ve druhé lize už v šestnácti letech. „Prodloužit smlouvu se Slavií pro mě znamená opravdu hodně. Ve Slavii jsem od šesti let, prošel všemi mládežnickými kategoriemi, první smlouvu jsem podepsal v šestnácti a teď jsem vděčný, že můžu prodloužit. Znamená to pro mě další práci, ať můžu vyběhnout na ligových stadionech,“ hlásí po podpisu David Planka.

V sezoně 2022/2023 zapsal ve druhé lize dvacet utkání, vstřelil jeden gól. Po sestupu sešívané rezervy působí jako základní stavební kámen také ve třetí lize. V ČFL nastoupil David Planka v sezoně 2023/2024 do čtrnácti utkání, dvakrát skóroval. V lednu 2024 zamířil na hostování do Vlašimi, kde nastupuje pravidelně ve středu pole. „Ve Vlašimi hraju s klukama, se kterýma jsem hrál minulý rok za B-tým Slavie. Je nás tam hodně, takže mi kluci pomohli se dobře adaptovat. S herním vytížením spokojený, i když nastupuji více z hloubi pole. Na novou pozici jsem si ale rychle zvykl,“ komentuje své postavení ve Vlašimi David Planka.



Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články