O rekordu, změnách i sázce na zkušenost | SK Slavia Praha
Více

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

„Zápas potvrdil vše, co jsme od něj očekávali. Hradec hraje velmi kultivovaný fotbal, mají kvalitní tým a jsou dobře připraveni. Prohráli pouze jednou ze svých posledních deseti utkání, a to proti Spartě. Jsem spokojený s naším vstupem do zápasu, kdy jsme si vytvářeli šance, které jsme ale bohužel nedokázali proměnit. V posledních 15 minutách jsme ztratili kvalitu, nedohrávali jsme situace a Jindřich Staněk nás podržel skvělými zákroky. Bohužel jsme v této fázi inkasovali i nádhernou branku od soupeře," zhodnotil utkání Jindřich Trpišovský.

Jak složité bylo mužstvo dobře mentálně nastavit po dvou nevydařených utkáních?
„V tomto týdnu na tom celý tým hodně zapracoval. Poslední dva zápasy byly hodně rozdílné. Věděli jsme, že to dnes nebude jednoduché a co nás čeká. Podle toho jsme také volili dnešní sestavu, protože jsme věděli o kvalitách Hradce a skvěle jsme na to zareagovali.“

Rekordní 192. výhra, co to pro vás znamená? Gratulovali vám hráči?
„Osobně si toho velice vážím, jelikož jsem si dříve vydělával jiným zaměstnáním. Přijde mi to neuvěřitelné. Před téměř deseti lety byl můj sen zažít jedno ligové utkání a v životě by mě nenapadlo, že bych se dostal na tato čísla a mezi trenéry, kteří tam jsou. Toho si opravdu velice vážím. Jsem rád, že to ze mě spadlo. Radši bych se toho dočkal v Plzni, kde se to bohužel nepovedlo. V poslední době jsme to hodně sledovali, někdo mi to řekl už při 160. výhře, že takového čísla mohu dosáhnout. Beru to jako týmovou práci a je to vždy skvělý pocit, když se dosáhne takového čísla.“

Udělali jste šest změn oproti minulému utkání, proč?
„Cítili jsme, že za poslední tři týdny někteří hráči přišli o formu. Je tam spousta faktorů, někdo hraje poprvé takové duely, jiní zase čekají narození dítěte každým dnem. Vsadili jsme na kluky, kteří mají na postech zkušenosti z těžkých období ve Slavii a tím jsme zvýšili emoční stránku. U jiných jsme se rozhodli podle aktuální formy. Hráči, kteří dnes nehráli, tak ztrácejí formu.“


Lukáš Provod a Petr Ševčík předvedli skvělý výkon. Pochopili význam tohoto utkání?
Vypadalo to tak nejen u nich, celý tým to pochopil. Bavili jsme se o tom, že tady byl tým, ze kterého většina odešla, a tak jsme se chtěli opřít o zkušené hráče, kteří to zažili a vědí, jak se zapnout. I co se týče soubojů a věcí okolo, ty jsme v dnešním utkání po hráčích požadovali. Každý hráč by se měl dostat na své maximum, a tak to má být."

Ztrácíte čtyři body, jak to vidíte v boji o titul?
„Aktuálně mě zajímá nadcházející utkání s Baníkem. Chci, aby tým pracoval stejně, jak pracoval dnes. A aby se nestalo to, co se stalo v Plzni. Musíme bojovat po celý zápas, nechceme se dívat na to, kolik kdo má bodů. Potřebujeme se soustředit hlavně na nás a zajímá nás jen další utkání. Mám dobrý pocit z jednotlivců i z celého týmu jako celku."

Proč chyběl v sestavě David Zima?
Vysvětlili jsme mu to během týdne, celý týden jsme měli takový proces. Jsou tady kvalitní hráči na všechny pozice. Chtěli jsme Davida ochránit před různými situacemi, jako tým za ním stojíme a víme, že je to skvělý hráč. Máme široký kádr a můžeme vybírat mezi kvalitními hráči. Je to také o nastavení hlavy a nechceme se dostat do různých situací. V dnešním utkání jsme se rozhodli takto a může se stát, že David nastoupí v domácím duelu s Baníkem. Důvodem nebyla ta nešťastná branka ze zápasu s Olomoucí, ani to nebylo tím, že by se na něco vykašlal, a i takové momenty fotbal přináší."



Aktuálně

MATCHDAY pohár žen: Oops! We did it again!

13. 5. 2024
Slávistky triumfovaly v domácím poháru potřetí v řadě a potvrdily zisk double! Ve Velkém Meziříčí zvítězily nad Slováckem po brankách Michaely Khýrové a Diany Bartovičové 2:0. Nechte se vtáhnout do pohárové atmosféry zápasu i pozápasových oslav s novým MATCHDAY.

Jan Bořil podstoupil operaci zlomeniny lícní kosti

13. 5. 2024
Kapitán Jan Bořil utrpěl při sobotním derby zlomeninu lícní kosti. Aktuálně je po operaci a čeká ho klidový režim zhruba na čtyři až šest týdnů. Vyšetření poraněné ruky podstoupil i Mojmír Chytil.

PREVIEW: Ševčík a Houštecký před Plzní

13. 5. 2024
Čtyři dny po remíze v derby čeká slávisty předposlední domácí duel v sezoně. Do Edenu přijede třetí Plzeň. O duelu promluvil asistent Zdeněk Houštecký a záložník Petr Ševčík.

Další články