Hráči na hostování: Čisté konto Vágnera i gól Prebsla | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Čisté konto Vágnera i gól Prebsla

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Ewerton (FC Baník Ostrava): Páté utkání v řadě, kdy zaznamenal bod za branku či asistenci. V duelu se Slovanem Liberec proměnil v prvním poločase pokutový kop utáhlou střelou do levého horního rohu. Byl tvůrcem i u druhého gólu, kdy předvedl dobrou kombinaci poblíž rohového praporku. Jeho další střelecký pokus šel těsně vedle tyče. Baník doma remizoval 2:2.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Dobrým výkonem potvrdil svou formu, navíc vyrovnal hlavou po rohovém kopu na konečný výsledek 2:2. Liberci to však na skupinu o titul nestačilo, a tak budou hrát o Konferenční ligu.

Filip Horský (FC Slovan Liberec): Naskočil na posledních 30 minut, bohužel se mu nepodařilo zapsat na střeleckou listinu.

Ebrima Singhateh (SK Sigma Olomouc): Vysokou prohru Olomouce pozoroval pouze zlavičky náhradníků. Sigma doma prohrála se Spartou 1:4.

Daniel Fila (FK Teplice): Nevydařený zápas ve Štruncových sadech, za 85 minut mu nepodařilo vývoj utkání změnit brankou. Teplice prohrály 0:3.

Albert Labík (FK Teplice): Nastoupil v základní sestavě a byl vystřídán v 70. minutě po druhém inkasovaném gólu.

Antonín Kinský (FK Pardubice): Při střetu ve vršovickém Ďolíčku měl plné rukavice práce. Dvěma zákroky podržel svůj tým. Na bod to nestačilo a duel s Bohemians skončil 2:1 pro domácí.

Marek Icha (FK Pardubice): Ze středu zálohy se přesunul na pravého obránce vedle svého kolegy Denise Halínského.Oba měli mnoho práce, zápas se odehrával spíše na pardubické polovině.

Denis Halinský (FK Pardubice): V úvodu první půle měl šanci na svých kopačkách, bohužel nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče.

Michal Beran (Bohemians 1905): Povedené utkání předvedl třiadvacetiletý záložník. V prvním poločase se dostal ke střele zpoza vápna, kterou chytil Antonín Kinský.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Hned v úvodu utkání si připsal důležitý zákrok, který vytáhl konečky prstů. O chvíli později musel znovu likvidovat střelecký pokus k levé tyči. V druhém poločase si sáhl na střelu, která šla nad břevno. Svými zákroky podržel své spoluhráče. Utkání s Kroměříží zvládla Vlašim bodově naplno výhrou 2:0.

Victor Osuagwu (Sellier & Bellot Vlašim): Za 90 minut na hřišti se mu nepodařilo střelecky prosadit.

Štěpán Beran (Sellier & Bellot Vlašim): Na kraji zálohy si připsal plnou porci minut a žlutou kartu.

Martin Šubert (Sellier & Bellot Vlašim): Naskočil na závěrečnou půlhodinu, aby podpořil ofenzivu.

David Planka (Sellier & Bellot Vlašim): Po prodloužení smlouvy do června 2026 pomohl k výhře svým dobrým výkonem.

Erik Biegon (Sellier & Bellot Vlašim): Svou šanci vyhlížel pouze na lavičce náhradníků.

Jan Stejskal (MFK Vyškov): Chyběl v sestavě z důvodu zranění.

Liga 1, Rumunsko

Andres Dumitrescu (Sepsi OSK): Nastoupil v základní sestavě, ale nedokázal změnit vývoj utkání. Navíc v prvním poločase viděli červenou kartu hned dva spoluhráči Dumitresca. Sepsi se ve skupině o titul nedaří a prohrálo s CFR Kluž 1:2.

Jakub Hromada (Rapid Bukurešť): Do utkání nezasáhl z důvodů zranění.

KVNB Beker, Nizozemsko

Ondřej Lingr (Feyenoord Rotterdam): Naskočil v roli žolíka na posledních 13 minut. Feyenoord si výhrou 3:1 zajistil účast v základní skupině Ligy mistrů z druhého místa.

Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články