Trenér Pastoor si užíval svou první výhru ve Slavii | SK Slavia Praha
Více

Trenér Pastoor si užíval svou první výhru ve Slavii

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia porazila v domácí premiéře Alexe Pastoora Znojmo 2:1. „Je to vzrušující vyhrát na lavičce Slavie. Mám z toho velkou radost. Jsem za to velmi šťastný,“ začal své pozápasové hodnocení trenér Alex Pastoor.
„Kontrolovali jsme hru, což mě těší. Když jsem koukal na statistiky, tak jsme měli přes 60% držení míče. Měli jsme hodně střel na branku,“ pokračoval slávistický trenér. „Nedostali jsme červenou kartu, což je oproti minulým zápasům velké zlepšení,“ přidal s úsměvem na tváři Alex Pastoor.

„Až si to užijeme, tak bude čas na kritiku. Ale to až zítra, abychom si výhru také užili,“ neskrýval kouč Slavie radost. „V prvních dvaceti minutách druhé půle jsme hráli útočně. Měli jsme šance. Pak bohužel Znojmo vyrovnalo. Gól nás hodně zaskočil. Na konci byli hosté také blízko vyrovnání,“ upozorňoval trenér.

„Pokud chceme být příště v klidu, musíme vstřelit více branek,“ má jasný plán trenér do zápasu s Jihlavou. Jak by samotné utkání porovnal oproti zápasu v Teplicích? „Výsledek byl lepší. Teplice jsou lepším soupeřem než Znojmo, takže nás to vyšroubovalo také k lepšímu výkonu,“ ohlédl se trenér za týden starým střetnutím.

V utkání vstřelil dvě branky Karel Piták, trenér našel ale hráče utkání jinde. „Kdybych měl někoho jmenovat, tak Karel Piták vstřelil dvě krásné branky, ale hráč zápasu byl pro mě Robert Hrubý. Skvěle ovládal střed hřiště,“ pochválil trenér slávistického benjamínka.

„Musíme si vytvářet šance, a to děláme. Máme i střelce, ale potřebujeme získat více sebevědomí,“ hledí trenér k příštím utkáním.

Alex Pastoor poprvé okusil domácí utkání v Edenu. „Atmosféra a podpora od diváků byla fantastická. Je to podobné jako na Feneyordu. Dá se to dobře porovnat i s Fenerbahce,“ děkoval trenér divákům.

Pod Pastoorem podruhé za sebou nastoupil v základu Keegan Ritchie. „Těší mě jeho hra. A také to, že skvěle chápe informace, které mu dáváme. Každých patnáct minut se zlepšuje a věřím, že to nejlepší jsme od něj ještě neviděli,“ zakončil trenér. 

Aktuálně

Výhra se Slováckem a mistrovský titul

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články