PŘÍBĚH ZÁPASU: Vražedné derby? | SK Slavia Praha
Více

PŘÍBĚH ZÁPASU: Vražedné derby?

PRAHA/EDEN - Pražské derby je bezesporu jedním z nejvypjatějších, ne-li tím úplně nejvypjatějším zápasem sezony. Odráží se to ale i na počtu faulů, soubojů a karet? Podívali jsme se v naší rubrice Příběh zápasu.
Vzali jsme počty faulů, soubojů nebo žlutých karet v derby a porovnali je s dalšími domácími zápasy této sezony. Výsledek může být pro někoho překvapivý: V derby se Spartou se faulovalo nejméně ze všech dosavadních domácích zápasů Slavie v této sezoně.

Celkem 21 faulů si oba týmy rozdělily v poměru 9 faulů slávistů a 12 sparťanů. Na obranné polovině faulovala Slavia sedmkrát, Sparta pětkrát. Zatím nejtvrdším, alespoň co do počtu faulů, zápasem v Edenu byl souboj se Slovanem Liberec - 29 faulů si oba týmy rozdělily v poměru 12:17. Ve zbylých dvou domácích zápasech Slavie se faulovalo shodně osmadvacetkrát. S Baníkem v poměru 10:18, s Brnem v poměru 16:12. Z uvedených čísel je také vidět, že kromě zápasu se Zbrojovkou byli hosté vždy tím týmem, který v Synot Tip Areně fauloval vícekrát.

V derby padly čtyři žluté karty, tři pro slávisty, jedna pro letenské. Stejný počet i stejný poměr napomínání padl i v zápase se Zbrojovkou, třikrát se pak žlutilo v soubojích s Libercem a Baníkem. Pouze v zápase se Slovanem to pak byli hosté, kdo viděl více žlutých karet (1:2).

Vraťme se ale k derby. Statistiky napočítaly v zápase celkem 196 soubojů a úspěšněji si v nich počínali slávisté. Vítězně vyšel hráč v červenobílém dresu celkem ze 102 soubojů, což znamená 52 % úspěšnost. Lépe si sešívaní vedli i ve vzdušných soubojích, tam byli vítězní ve 34 ze 63 případů, tj. v 54 % případů. Rovněž statistika ztrát je příznivější pro Slavii. Sešívaní předvedli 98 ztrát (25 na vlastní polovině), Sparta celkem 111 (18 z toho na vlastní polovině).


Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články