Chci důraz a větší bojovnost, říká po remíze trenér | SK Slavia Praha
Více

Chci důraz a větší bojovnost, říká po remíze trenér

RAKOUSKO/ST.JOHANN - Slavia načala své působení v Rakousku remízou, když Duisburg srovnal na 1:1 těsně před koncem. „Chtěl bych po hráčích, aby byli důraznější a aby tam z naší strany byla větší bojovnost,“ prozradil trenér, na čem budou sešívaní pracovat.
Slavia odehrála své první utkání na soustředění v Rakousku. S Duisburgem remizovala 1:1. „Určitě to byl dobrý přípravný zápas, i když bylo velké vedro a hráli jsme v sedmatřiceti stupních,“ okomentoval podmínky Dušan Uhrin a vrhl se do hodnocení samotného průběhu.

Slavii se podle něj podařil vstup do zápasu, ale i tak zde viděl nedostatky. „První poločas jsme byli lepší, když jsme kontrolovali hru, ale chtěl bych po hráčích, aby byli důraznější a aby tam z naší strany byla větší bojovnost,“ nastínil trenér, co je potřeba změnit.

Konečná remíza ho mrzela. „To utkání jsme zbytečně ztratili, když nám dál soupeř na konci srovnávací branku. Je to škoda, protože jsme před tím měli obrovskou šanci navýšit na 2:0. Takhle se prostě utkání ztratit nemůže. Někteří hráči, kteří tam přišli, do toho musejí dát víc. Je vždycky problém, když se v jednom utkání prostřídá moc hráčů, ale na to se vymlouvat nemůžeme,“ nechtěl hledat výmluvy.

Slavii se na jaře stávalo, že dostala branku na samý závěr utkání. Trenér to ale jako prokletí sešívaných nevnímá. „Uplynulá sezona je minulost, my se soustředíme na tuhle,“ má jasno.

Prostředí rakouského Fügenu si nicméně pochvaloval. „Máme perfektní podmínky pro trénování, takže jsem spokojený. Ale jak říkám, nedostatky, které tam byly herně, musíme dořešit. Kdybychom hráli proti silnějšímu soupeři, tak by nás potrestal víckrát,“ dodal na závěr kouč sešívaných.

Aktuálně

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Hráči na hostování: Čisté konto Vágnera i gól Prebsla

3. 5. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech. Filip Slavata vychytal třetí čisté konto v řadě.

Další články