Mládeži se vydařil vstup do sezony | SK Slavia Praha
Více

Mládeži se vydařil vstup do sezony

PRAHA - Do svých soutěží postupně vstupují i mládežnické celky. Osmnáctka si připsala svou první letošní výhru v Hradci. Sedmnáctka a starší žáci zvládli utkání s Příbramí vítězně, U15 dokonce nadělila soupeři sedm branek, čtyři z nich vstřelil Ladislav Krobot. Utkání 4. kola nejvyšší dorostenecké soutěže v Brně se z důvodu virového onemocnění v týmu Slavie U19 odložilo na 1. září.

U18

Olympia Hradec Králové – SK Slavia Praha 2:3 (0:1)

Branky Slavie:
Kovařík, Stropek, Lauricella

Sestava: Toman – Pek, Husenský, Stropek (70. Buneš), Pardubský – Krištof –Lauricella, Stehno, Vejvar (75. Diviš), Havrda (82. Semrád) – Kovařík

Komentář trenéra Adama Petrouše:
Utkání bylo v naší režii do 43. minuty, kdy sudí vyloučil Tomana. Hráli jsme aktivně, agresivně a z toho pramenily naše brankové příležitosti. Proměnili jsme v první půli pouze jednu, ale zato po krásné akci dvojice Husenský–Kovařík.

Druhý poločas jsme začali v desíti a místo Tomana musel zaskočit Pek. Chytal výborně a pomohl svým výkonem k zisku tří bodů. Naši hráči ukázali charakter mužstva a dokázali otočit utkání z 2:1 na 2:3. Vyhráli jsme zaslouženě a i v deseti hráčích jsme si dokázali poradit a kombinovat. Velké díky klukům za přístup.

U17

SK Slavia Praha – 1.FK Příbram 4:0 (2:0)

Branky:
2x Lauricella M., Mareš pen., Suk

Sestava: Pochylý, Schneider (59. Stojka), Straka, Mareš, Bílek (41. Kotěra), Beňo (46. Cejnar), Havránek, Bielesz (66. Douděra), Stříbrský(61 Petrák),Lauricella (53. Sodoma), Suk

Komentář trenéra Miroslava Jíry:
V neděli odpoledne nás čekalo první mistrovské utkání proti Příbrami a chtěli jsme jednoznačně potvrdit naši povedenou letní přípravu. Bohužel se nám první půle herně vůbec nevydařila a jediné, co nás mohlo těšit, byl poločasový výsledek. Již v 5. minutě se krásně trefil po přihrávce Suka náš koncový útočník Marco Lauricella a čekal jsem, že se kluci uklidní a budou hrát náš kombinační fotbal. Opak byl ale pravdou a v naší hře chyběla přesnost i lepší pohyb hráčů. Několikrát jsme měli v šancích soupeře štěstí a také nás podržel brankář Pochylý. Ve 36. minutě se po centru záložníka Beňa trefil podruhé Lauricella a vedli jsme již 2:0.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s daleko větší chutí a hráli jednoznačně lépe. Ve 44. minutě byl faulován ve vápně záložník Havránek a stoper Mareš si s penaltou s přehledem poradil. V 59. minutě pak pečetil naši výhru útočník Suk gólem na 4:0 a asistenci si připsal obránce Kotěra.

Jsem rád, že jsme zápas výsledkově perfektně zvládli, ale mrzí mě, že náš výkon v prvním poločase postrádal kvalitu. Byl bych moc rád, kdyby se náš herní projev v následujícím zápase v Liberci výrazně zlepšil a navázali jsme tak na herně lépe odehraný druhý poločas. Dnes musím pochválit především brankáře Pochylého, který byl naším nejlepším hráčem. Klukům samozřejmě gratulujeme k úspěšnému vstupu do mistrovské soutěže.

U16

SK Slavia Praha – 1.FK Příbram 1:3 (0:2)

Branky:
27. 39. a 69. Příbram – 79. Bouchal (Macháček)

Sestava:
Svítil – Ielitro (52. Valenta), Macháček, Bouchal, Škarda (41. Vostál) – Drozda, Pek, Novák (41. Vaněk) – Nový (41. Čejka), David (52. Chocholouš), Michovský (71. Slavata)

Komentář trenéra Ľudovíta Szekerese: Na těžkém podmáčeném terénu se první půlhodinu utkání se oba týmy přetahovaly o vedoucí branku. Ta padla, stejně jako zbylé, ze standardní situace, bohužel do naší branky. Psychickou výhodu protavil soupeř do dobrého herního projevu, kterému jsme nedokázali účinně čelit. V samém závěru utkání korigoval výsledek po přihrávce dobře hrajícího Macháčka Bouchal. Soupeř dokonale ztrestal naše nedůslednosti při defenzívní činnosti. K úspěchu nám dnes scházela vyšší kvalita ve hře před oběma brankami.

U15

SK Slavia Praha – 1.FK Příbram 7:1 (2:1)

Branky Slavie:
4x Krobot, 2x Zeronik, Danko

Sestava:
Jaroš – Kubiš, Bárta, Vlček, Schneider (36. Eichler) – Blažíček (55. Kratochvíl), Žambůrek (50. Martinec), Krobot – Zeronik, Brojo (36. Vít), Danko (51. Stárek)

Komentář trenéra Petra Karocha: V prvním poločase kladl soupeř značný odpor, který jsme postupně překonávali rychlou kombinací a individuálními akcemi. Branku jsme obdrželi při pár minutové ztrátě koncentrace. Druhá půle byla mnohem jednoznačnější a naše herní převaha byla výrazná s mnoha povedenými akcemi a góly.

U14

SK Slavia Praha – 1.FK Příbram 3:0 (1:0)

Branky:
17., 38. a 67. Hroník

Sestava: Surovčík, Hájek (40. Šmíd), Štětka, Kopáček, Garagič (40. Chalupa), Křišťan, Keller (40. Leitl), Starý (45. Janovský), Hroník, Matys (40. Hrubeš), Toula

Komentář trenéra Martina Hladíka: V prvním zápase nového soutěžního ročníku jsme narazili na velmi silného a houževnatého soupeře, který do zápasu vstoupil lépe než my a byl v soubojích lepší a agresivnější. Zpočátku jsme měli problémy s dlouhými míči soupeře za naši obranu, postupem času se však hra naší obrany zlepšila, začali jsme vyhrávat i více soubojů, čímž jsme si dokázali postupně vytvářet tlak a z něj pramenící šance. Do poločasu jsme šli s vedením 1:0 po proměněné penaltě Hroníka po faulu na Toulu. V druhém poločase vysoké tempo zápasu neustalo ani po prostřídání většiny hráčů a dokonce jsme ještě dokázali zase po spolupráci hráčů Toula-Hroník navýšit skóre. Hráči zaslouží za vzorné nasazení velkou pochvalu.

Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články