Jsem rád, že jsme se dali dohromady, těšilo Uhrina | SK Slavia Praha
Více

Jsem rád, že jsme se dali dohromady, těšilo Uhrina

JABLONEC/STŘELNICE - Se ziskem jednoho bodu byl trenér spokojený, s výkonem v první půli nikoliv. Nelíbila se mu pasivita zálohy, těšilo ho ale, že tým po přestávce zabral. Zároveň Dušan Uhrin řešil v průběhu repre pauzy hlavně zdravotní stav týmu. „Museli jsme odložit dva dny trénování, protože nás bylo asi pět,“ prozradil.
Trenér Dušan Uhrin věděl, že zápas v Jablonci nebude snadný. „S remízou jsme spokojení. Bylo to velice těžké utkání. Věděli jsme, že soupeř musí vyhrát a my jsme si řešili vlastní problémy. Museli jsme odložit dva dny trénování, protože nás bylo asi pět. Snad poprvé v životě jsem dal dva dny volna, protože byli všichni nemocní včetně některých členů realizačního týmu,“ objasnil situaci.

Ze zdravotních důvodů ještě nenastoupil Kenia, ale do tréninku už se zapojil i on. „Ještě se úplně neuzdravil. Jinak jsem rád, že jsme se do utkání dali dohromady. Pomohla nám reprezentační přestávka,“ prozradil Uhrin.

Zápas se nevyvíjel podle jeho představ. „, Jsem naštvaný, protože představa o vstupu do zápasu byla odlišná. Podobně jsme hráli proti Dukle. Byli jsme pasivní. Prakticky celá záloha se schovávala a nikdo nechtěl hrát. Soupeř nás mohl v první půli potrestat. V kabině jsme si pak něco řekli a povedlo se nám přitvrdit hru. Získávali jsme důležité balony na půlce a ohrožovali soupeře,“ dodal trenér.

V první půli pálil v nejnebezpečnější šanci Slavie Zmrhal jen do boční sítě. „Vystřelili jsme, ale do brány se to nedostalo. Musíme být ale aktivnější, ve druhé půli už to bylo lepší. Hráli jsme proti silnému soupeři, který má velké ambice,“ zhodnotil domácí tým.

Slavia je sedm zápasů bez prohry, přesto by si Uhrin představoval více bodů. „Máme jich pořád málo. Představoval jsem si, že doma jich posbíráme o něco víc, zhruba o čtyři. Na druhou stranu jsme v některých zápasech mohli i prohrát. V našich silách je, abychom hráli lepe,“ je mu jasné.

Stav kádru ale nebyl ideální. „Je otázkou, jak jsme připraveni, protože když je někdo zraněný nebo nemocný, tak ho špatně připravíte. Snažím se, aby byl celý tým nachystán na 90 minut, i když ne každý to vydrží. Například Štohanzl patří mezi hráče, kteří odtrénovali jen dva tréninky naplno. Také proto střídal. To je větší problém, protože my těch kreativních hráčů nemáme tolik. A ty v mužstvu potřebujete stejně jako bojovníky,“ zakončil kouč sešívaných své hodnocení.

Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

Další články