V úterý od 18:30 v Edenu semifinále MOL Cupu! | SK Slavia Praha
Více

V úterý od 18:30 v Edenu semifinále MOL Cupu!

PRAHA – V úterý v 18:30 čeká Slavii v Edenu semifinále domácího MOL Cupu! Svěřenci trenéra Šilhavého přivítají Zlín.
„Hrajeme o trofej, bude to mít náboj navíc. Je to hodně blízko i daleko zároveň, je to velká motivace,“ má jasno asistent trenéra Jiří Chytrý.

Ve Zlíně v minulosti Jiří Chytrý působil, speciální je pro něj utkání ale z hlediska toho, že finále je nadosah. „Prošel jsem více klubu, takže těch bývalých mám několik. Zlín je ale určitě jeden z klubů, které mě uvedly do velkého fotbalu. Trenérsky jsem se tam profiloval. Určitě je to klub, na který se těší. Ale mimořádný zápas je to pro nás z hlediska toho, že se jedná o semifinále,“ hlásí před zápasem asistent trenéra.

Na podzim byl Zlín excelentní, na jaře se mu poprvé podařilo vyhrát až teď o víkendu proti Bohemians. „Můj názor je, že ve Zlíně odvádějí skvělou práci, hrají vysoko a hrají o poháry. Myslím, že by si tam toho měli vážit. Realizační tým v čele s trenérem odvádí skvělou práci. Jaro je vždy z jejich pohledu trošičku nad plán,“ myslí si Chytrý.

Sešívaní odehrají během osmi dnů už třetí zápas. Může to být překážkou? „Právě naopak, bavíme se o tom i s klukama. Chceme takhle hrát a děláme maximum, abychom tak hráli. Pracujeme, jak budeme muset pracovat, kdybychom v létě hráli evropské soutěže. Vnímáme to jako příležitost se na léto připravit. Najet na ten režim, zvyknout si, rotovat hráče. Za nás trenéry je to dobře a každý hráč raději hraje, než trénuje. Únava tam někdy je, ale ne taková, abychom si s ní nedovedli poradit,“ zakončil trenér Chytrý.

Na marodce pro semifinále poháru zůstávají Dušan Švento a Mick van Buren, naopak Jiří Bílek i Marko Alvir budou k zápasu připraveni.

Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

Další články