Ruslan Rotaň podepíše jednoletý kontrakt | SK Slavia Praha
Více

Ruslan Rotaň podepíše jednoletý kontrakt

PRAHA - Třetí velkou posilou Slavie po Dannym a Altintopovi je ukrajinský záložník Ruslan Rotaň. Ten podepíše se Slavií jednoletý kontrakt.
Ruslan Rotaň už s námi týden trénoval. Je to maximálně pracovitý a skromný kluk. Nastupuje ve středu zálohy. Má velký přehled, dokáže dát finální i předfinální přihrávku, levá pravá noha," okomentoval posilu z Ukrajiny trenér Jaroslav Šilhavý.

Ruslan Rotaň byl dlouholetým kapitánem ukrajinského Dněpru Dněpropetrovsk, kterému byl věrný téměř celou svou fotbalovou kariéru. Pouze mezi lety 2005 – 2008 působil v Dynamu Kyjev, kde získal trofej pro mistra ligy a dvakrát vyhrál ukrajinský pohár. Od roku 2008 byl ale zpět v Dněpru. Se svým týmem se probojoval v sezoně 2014/2015 senzačně až do finále Evropské ligy, kde ukrajinský klub podlehl Seville. V evropských pohárech odehrál Rotaň celkem 64 zápasů, vstřelil v nich 8 branek a připsal si 5 asistencí. Pětatřicetiletý střední záložník patří také k dlouholetým oporám ukrajinské reprezentace, za kterou nastoupil k téměř stovce utkání.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články