Hráči A-týmu v reprezentacích | SK Slavia Praha
Více

Hráči A-týmu v reprezentacích

PRAHA - Jako tradičně vyslala Slavia několik hráčů do výběrů národních týmů. V dresu A-týmu České republiky nastoupila hned čtveřice hráčů. Za slovenský tým U21 hrál s kapitánskou páskou Jakub Hromada, dalšími reprezentanty byli Ruslan Rotaň a Michael Ngadeu.
Nominace do českého národního A-týmu k zápasům proti Německu a Severnímu Irsku se dočkali Jan Bořil, Tomáš Souček, Jaromír Zmrhal a Josef Hušbauer. První dva odehráli v obou utkání celých 90 minut, Jaromír Zmrhal nastoupil do závěrečných minut duelu s Německem, v severoirském Belfastu se pak dostal Josef Hušbauer na hřiště v 55. minutě.

V týmu U21 České republiky naskočil Daniel Trubač na první poločas přípravného duelu proti Turecku, proti Bělorusku v kvalifikačním duelu přišel do hry na posledních deset minut.

Povedený vstup do kvalifikace na ME U21 má za sebou Slovensko, které odehrálo zápasy proti Severnímu Irsku a Estonsku. Oba duely skončily výhrou Slovenska, které táhl za výhrou s kapitánskou páskou Jakub Hromada.

Dalšího kapitána v národním týmu má Slavia v Ruslanu Rotaňovi, který vedl ukrajinský celek s páskou k výhře 2:0 nad Tureckem. Do druhého utkání zasáhl z lavičky, na prohře Ukrajiny 0:2 na půdě dalekého Islandu už ale nic nezměnil.

Ve dvojzápasu Kamerunu s Nigérií zasáhl Michael Ngadeu pouze do prvního střetnutí, do druhého utkání nemohl kvůli žlutým kartám nastoupit. Na hřišti odehrál plných 90 minut, jeho celek ale prohrál 0:4.

V kvalifikaci na AFC Asian Cup 2019 se utkal Turkmenistán, v jehož dresu nastoupil Ruslan Mingazov, se Singapurem. Utkání skončilo 1:1. 

Velký přehled hráčů Slavie v reprezentacích včetně velkého rozhovoru s čerstvým reprezentantem Janem Bořilem najdete v magazínu Poločas k zápasu s Maccabi Tel Aviv.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články