Hráči na hostování: Skóroval Sýkora, Vantruba vychytal nulu | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Skóroval Sýkora, Vantruba vychytal nulu

Ze slávistů na hostování v minulém týdnu vynikl nejvíce gólový Jan Sýkora v Jablonci a Martin Vantruba, který zajistil první body pro Pohronie.

FORTUNA:LIGA

Jan Sýkora (FK Jablonec): Šikovný univerzál se po zapojení Jana Kroba do sestavy Jablonce posunul o linii výše a vyměnil pozici levého obránce na levého záložníka. Díky tomu se mohl daleko častěji zapojovat do útočných výbojů Jablonce, z nichž jeden hned v 9. minutě utkání v Českých Budějovicích zakončil gólem po přihrávce Martina Doležala. Ani jeho třetí gól v posledních dvou ligových zápasech však na výhru nestačil, o remízu se po přestávce postaral budějovický Benjamin Čolič.

Jan Matoušek (FK Jablonec): Ani tentokrát nechyběl Jan Matoušek v základní sestavě Jablonce a svojí rychlostí a souhrou s Janem Sýkorou dělal Českým Budějovicím spoustu problémů. V samotném závěru utkání se například po centru svého kolegy ze Slavie z levé strany dostal ke střele v pokutovém území. Tento pokus, ani žádný jiný se ale tentokrát gólově neujal.

Jakub Jugas (FK Jablonec): Pro utkání v Českých Budějovicích se Jakub Jugas přesunul na pravý kraj obrany, kde měl za úkol bránit především výpady Matěje Mršiče podporované Jiřím Kladrubským. Ze hry domácím vstřelit branku nedovolil. O jedinou branku Českých Budějovic se postaral výtečně kopnutým přímým kopem Benjamin Čolič.

Petar Musa (FC Slovan Liberec): Mladý chorvatský forward nastoupil podruhé za sebou v základní sestavě Severočechů, tentokrát byli soupeřem fotbalisté Olomouce. Na hřišti strávil Petar Musa 52. minut, a i přes snaživý výkon v útoku se mu nepodařilo prosadit. Následně uvolnil místo Janu Kuchtovi.

Jan Kuchta (FC Slovan Liberec): Po dvou prosezených utkáních na lavičce se svého debutu v libereckém dresu konečně dočkal i Jan Kuchta, kdy krátce po přestávce nahradil Petara Musu. Netrvalo dlouho a mohl být svůj první soutěžní start v letošní sezoně vyšperkovat vyrovnávacím gólem. V 57. minutě mu v tom však skvělým zákrokem zabránil olomoucký Michal Reichl.

Marko Alvir (1. FK Příbram): Chorvatský záložník doposud v této sezoně nechyběl v základní sestavě Příbrami a utkání čtvrtého kola FORTUNA:LIGY na hřišti Sparty nebylo výjimkou. Za stavu 2:0 pro domácí se dostal po rohovém kopu do velké šance, hlavou ale branku minul. On, ani žádný jeho spoluhráč branku vstřelit nedokázal a Příbram prohrála 0:3.

Fortuna liga (Slovensko)

Martin Vantruba (FK Pohronie): Mladý gólman nechyběl v brance Pohronie ani ve třetím kole slovenské Fortuna ligy, které dopadlo o poznání lépe než to minulé. Ačkoliv domácí Rožumberok vyprodukoval výrazně více střel než hosté, Martin Vantruba za svá záda míč ani jednou nepropustil a díky vlastnímu gólu hráče Rožumberoku v samotném závěru si jeho tým připsal první body letošní sezony.

FOTBALOVÁ NÁRODNÍ LIGA (FNL)

Martin Otáhal (FK Slavoj Vyšehrad): Vyšehradská jednička odehrála ve Vítkovicích celé utkání a zaskvěla se několika skvělými zákroky. Čtyřikrát však inkasovala a nedokázala tak odvrátit prohru Vyšehradu ve třetím kole ČFL.

Václav Pardubský (FK Slavoj Vyšehrad): Mladý obránce byl smolařem utkání. V 63. minutě si totiž míč nešťastně srazil do vlastní brány. Ztracené vedení se Vyšehradu už obnovit nepodařilo. Naopak ještě dvakrát inkasoval.

Vojtěch Mareš (FK Slavoj Vyšehrad): Levý bek strávil na hřišti celé utkání. V 71. minutě za stavu 2:3 se po rohovém kopu ocitl sám v zajímavé hlavičkové příležitosti. Zdramatizovat utkání se mu ale nepodařilo.

Jan Vejvar (FK Slavoj Vyšehrad): S devítkou na zádech nastoupil od úvodního hvizdu na levém křídle. Bodově se ale neprosadil a byl v 68. minutě vystřídán Michalem Ratajem.

Libor Drozda (FK Slavoj Vyšehrad): Ve stoperské dvojici se zkušeným Ondřejem Švejdíkem odehrál celých 90 minut.

Ondřej Žežulka (FK Slavoj Vyšehrad): Dvacetiletý záložník nastoupil ve Vítkovicích v základní sestavě Slavoje. V 76. minutě byl pak vystřídán Lukášem Veselým.

Lukáš Veselý (FK Slavoj Vyšehrad): Na hřiště se mladý záložník dostal v 76. minutě, kdy nahradil Ondřeje Žežulku.

Tomáš Freit (FK Slavoj Vyšehrad) strávil utkání pouze na lavičce náhradníků.

Tomáš Vlček (FK Ústí nad Labem): Mladý stoper, který minulou sezonu strávil s A-týmem Slavie, nastoupil v domácím utkání proti Prostějovu poprvé v základní sestavě Ústí nad Labem. Jeho tým inkasoval pouze jednou, a to po standardní situaci ze 78. minuty. Díky třem gólům v druhém poločasu se však na konci mohl se svými spoluhráči radovat z prvního vítězství v sezoně.

Matěj Valenta (FK Ústí nad Labem): Vytáhlý záložník nastoupil proti Prostějovu stejně jako jeho slávistický kolega v základní sestavě. V 80. minutě, tedy ještě za nerozhodného stavu, ustoupil místo na hrací ploše nigerijskému útočníku Fortune Basseyovi.

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články