Hyský a Zinhasovič hodnotili výhru B-týmu ve Štěchovicích | SK Slavia Praha
Více

Hyský a Zinhasovič hodnotili výhru B-týmu ve Štěchovicích

Trenér Martin Hyský a Nedžad Zinhasovič hodnotili vítězné utkání B-týmu na půdě Štěchovic.

Vstup do utkání se svěřencům trenéra Martina Hyského příliš nepovedl: „Věděli jsme, že nás nečeká vůbec jednoduché utkání. Nastoupili jsme proti soupeři, který je hodně nebezpečný ze standardních situací. Bohužel jsme začátek zápasu vůbec nechytili a hned z první nebo druhé standardky jsme dostali gól. Dostali jsme se trošku dolů. První poločas z naší strany nebyl vůbec dobrý, bylo tam málo pohybu, hodně jsme kazili, i hodně jednoduché věci. Nebylo to dobré ani soubojově. Hodně soubojů jsme prohrávali,“ hodnotil Martin Hyský první poločas utkání.

I přes nepovedenou první půli našel trenér B-týmu v prvním poločase jeden důležitý okamžik: „Klíčový moment zápasu asi bylo vyrovnání ve 45. minutě, kdy se nám povedlo srovnat.“

Druhá půle už byla z pohledu trenéra mnohem povedenější: „Věděli jsme, že soupeř na tom není úplně dobře kondičně, postupem času jsme měli mnohem více sil než soupeř. Potvrdilo se to, do druhého poločasu jsme nastoupili koncentrovanější. Udělali jsme změny v sestavě. Výkon se zvedl, dostávali jsme se do příležitostí. Bohužel koncovka nebyla z naší strany ideální. Dalo se to řešit lépe. Zkomplikovali jsme si to také vyloučením, ale pořád jsem věřil, že i v deseti máme kvalitu a sílu na to, abychom to urvali. Nakonec je z toho vítězství 3:1,“ těší trenéra Martina Hyského.

„Klukům musím pogratulovat k vítězství. Spíše než za fotbalový výkon chválím mužstvo za nasazení a přístup a také za to, že dokázali v deseti zápas vyhrát,“ uzavřel Martin Hyský hodnocení výhry 3:1 na půdě Štěchovic.

Vítězství zhodnotil také kapitán Nedžad Zinhasovič: „První poločas byl hodně ospalý. Doprava na zápas byla složitější. Ve druhém poločase jsme se ale chytli, začali jsme soupeře tlačit a ačkoliv jsme měli o jednoho hráče méně, tak to vůbec nebylo znát,“ řekl k zápasu stoper sešívaných.

Na pozici středního obránce se Nedžad Zinhasovič přesunul od utkání s Táborskem: „Stopera jsem vůbec nikdy v mládí nehrál, minulé kolo jsem tu nastoupil poprvé. Jsem rád, že mi trenér dal důvěru. Popral jsem se s tím docela dobře, výsledky jsou dobré,“ pochvaluje si nový stoper B-týmu.

Už ve středu čeká na mládežnický výběr Slavie další utkání UEFA Youth League: „Na Barcelonu se těšíme, možná ještě o něco více než na Borussii Dortmund. Barcelona je ještě o něco větší jméno. Barceloně také fandím už odmala, je to takový sen si proti Barceloně zahrát,“ uzavřel Nedžad Zinhasovič.

Aktuálně

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Další články