Fila bude hostovat v Teplicích, Valenta v Liberci | SK Slavia Praha
Více

Fila bude hostovat v Teplicích, Valenta v Liberci

Slavia před startem základní skupiny Evropské konferenční ligy zužuje kádr. Útočník Daniel Fila odchází na roční hostování do Teplic, klub má možnost hráče povolat v zimě zpět. Záložník Matěj Valenta odchází na půlroční hostování do Slovanu Liberec.

Daniel Fila v sešívaném působil od zimy uplynulé sezony. Za jarní část minulého ročníku nastoupil za Slavii do dvanácti zápasů, ve kterých vstřelil jeden gól a připsal si jednu asistenci. Nahrávku na gól zapsal i v probíhajícím ligovém ročníku. V kvalifikaci o Evropu se gólově prosadil v Edenu proti St Joseph's. Jednu branku vstřelil i za B-tým.

Matěje Valentu, dvaadvacetiletého slávistického odchovance, získal klub v létě na přestup z Českých Budějovic. Na jih Čech, kde strávil dvě sezony, odešel po svém hostování v Ústí nad Labem po sezoně 2019/20 právě ze Slavie. V létě s A-týmem absolvoval předsezonní přípravu. Během ní naskočil do utkání s Rapidem Bukurešť, ve kterém se gólově prosadil, Puskás Akademií i Líšní. Ze střídačky nastoupil také do venkovního utkání se St Joseph’s v rámci druhého předkola Evropské konferenční ligy, v domácí odvetě pak odehrál celých devadesát minut. V lize se ale objevil pouze na lavičce, příležitost dostal ve třech utkáních B-týmu.

Danovi a Matějovi přejeme, ať se jim na hostováních daří!

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články