V DOPROVODU. Standa Vlček u Lukáše Provoda | SK Slavia Praha
Více

V DOPROVODU. Standa Vlček u Lukáše Provoda

Podcast Lukáše Provoda V DOPROVODU uvítal druhého hosta. Legendu Slavie, strůjce vůbec prvního postupu do Ligy mistrů a současného vedoucího týmu. Řeč je samozřejmě o Stanislavu Vlčkovi. Slávisti, příjemný poslech!

O čem bývalý útočník, majitel mistrovského titulu ze sezony 2007/08, během hodinového povídání s reprezentačním záložníkem hovořil?

Promluvil o tom, jak ho formovala zahraniční angažmá v Rusku, kde prožil krátkou epizodu v moskevském Dynamu pod českým koučem a spolu s dalšími krajany, a belgickém Anderlechtu.

Proč si z nabídek na pokračování ve Slavii vybral vedoucího týmu, nikoliv trenéřinu? Co vlastně jeho role obnáší a jaká byla nejvíc nepříjemná situace, kterou z pozice vedoucího týmu zažil?

Řeč samozřejmě přišla i na veleúspěšnou aktivní kariéru. Dají se emoce, které prožíval coby hráč, když sešívaným vystřelil dvěma góly historicky první účast v základní skupině Ligy mistrů, srovnat s "obdobnou" situací, anebo druhým postupem přes Kluž, který prožíval na lavičce? A nemrzí ho, že se jeho kariéra zúžila na synonymum Vlček = Ajax?

Společně s Lukášem Provodem také oba nahlédli za kulisy náročné práce trenéra ve Slavii. Vlček jich během deseti let coby vedoucí týmu zažil třináct, s některými dokonce sdílel i společnou kancelář. Rozebrali také, v čem spočívá kouzlo Jindřicha Trpišovského a jeho asistentů.

Vlček také nastínil, jak probíhá proces příchodu nového zahraničního hráče do Slavie od vyzvednutí na letišti po pomoc při shánění bytu a auta, stejně tak prozradil kritéria pro výběr zimních a letních soustředění.

To vše a mnohem více včetně dotazů od Vlčkových dcer Anetky a Natálky na vás čeká v druhém dílu V DOPROVODU Lukáše Provoda. Příjemný poslech, slávisti!

Druhý díl slávistického podcastu naleznete od pátečních 20:00 na Spotify, Google podcast, Apple podcast a YouTube Slavia TV.

Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články