Do Slavie přichází Boris Koffi a Pregnon Bahi | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází Boris Koffi a Pregnon Bahi

Profesionální smlouvy se Slavií podepsali dva mladíci z Pobřeží slonoviny Boris Koffi a Pregnon Bahi, kteří uspěli na zkoušce a stali se natrvalo hráči Slavie do června 2028.

Talentovaní záložníci z Pobřeží slonoviny Boris Koffi a Ange Bahi po úspěšných testech ve Slavii podepsali pětileté kontrakty. Kromě tréninku podstupují také intenzivní výuku angličtiny.

„Příchod Borise Koffiho a Angeho Bahiho je výsledkem spolupráce s naším partnerem společností Strive Football Group. Hráče jsme byli osobně vícekrát pozorovat v prostředí akademie v Senegalu jak se skautským týmem, tak s vedením naší mládeže. Byli jsme tak přesvědčeni, že v rámci testů v našem klubu oba uspějí, a tak se i stalo,“ říká generální ředitel Martin Říha.

„V případě Borise Koffiho jde o defenzivněji laděného středního záložníka s velkým akčním rádiem a lídrovskými předpoklady, Bahi je pak ofenzivní typ, "desítka". I pro jeho introvertnější povahu předpokládáme, že adaptace na naše prostředí může u Bahiho trvat déle. V každém případě oba mají potenciál být pro Slavii velkým přínosem,“ představuje nové mladíky CEO Slavie.

Čerstvě osmnáctiletý záložník Boris Koffi přichází do Slavie z FC Ivoire. Po příchodu z Pobřeží slonoviny odehrál tři zápasy v kategorii U19. 10. září debutoval za B-tým v závěru utkání proti rezervě Viktorie Plzeň.

Ange Bahi v červnu oslavil osmnácté narozeniny, do Slavie přišel z Académie Football Chérif z Pobřeží slonoviny. Nadaný záložník odehrál v letošní sezoně čtyři zápasy v základní sestavě Slavie U18.




Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články