Stupňovali jsme tlak. Teď jen vyhrát zbývající zápasy | SK Slavia Praha
Více

Stupňovali jsme tlak. Teď jen vyhrát zbývající zápasy

Mojmír Chytil hovořil s novináři po postupu do čtvrtfinále domácího poháru o průběhu mrazivé bitvy v Hradci, vlastních neproměněných šancích, okamžiku vítězného gólu i nové posile z Nizozemska.

„Začali jsme aktivně, první minuty jsme byli jednoznačně lepší. Chybělo jen vstřelit gól. Soupeř poté hrozil brejky, my nedokázali podržet míč a často jsme ho zbytečně vyhazovali. V prodloužení jsme stupňovali tlak, který naštěstí vyústil ve dvě branky. Bylo to velmi náročné utkání,“ zhodnotil duel s Hradcem slávistický útočník.

Jak jste prožíval vítězný gól?
„Viděl jsem ho ze střídačky. Balon se neodrazil, brankář měl smůlu. Terén se ve druhém poločasu zhoršil, zejména ve vápnech. Nevyskočilo to, pro něj smůla, pro nás štěstí."

Mrzí vás neproměněné šance?
„Určitě ano, měl jsem jich několik. Největší byla ta, když jsem šel sám na branku. Chtěl jsem to dát mezi nohy, ale trefil jsem jen gólmana, trošku mi to poskočilo. Moje chyba, strachovali jsme se o výsledek až do prodloužení. Kdybych skóroval, průběh zápasu by byl určitě klidnější."

Blíží se polovina sezony, jak se cítíte po fyzické stránce?
„Trenér rotuje sestavou, takže jsme v dobré kondici, zraněných moc není. Nikdo mě nenapadá... Zbývá pár zápasů do konce podzimu, chceme vyhrát úplně všechny."

Co říkáte na vaši novou posilu?
„Je s námi v kabině, zatím se ale připravuje individuálně. Viděl jsem několik jeho sestřihů, má to neskutečně v noze. Věřím, že nám dokáže v budoucnu velmi pomoci.“


Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články