MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě | SK Slavia Praha
Více

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Slávisté si v pátek 15. března přivstali a za brzkého rána vyrazili z Horních Měcholup na dlouho cestu. Už odpoledne je totiž v Belgii čekaly první přátelské zápasy. Soupeřem a hostitelem byl bruselský klub Royale Union Saint-Gilloise, jehož A-tým je aktuálně v čele belgické ligy.

„Jsem moc rád, že máme možnost vycestovat za takovými soupeři. Belgický mládežnický fotbal je výborný ve zdravé agresivitě a používání dovedností pod časoprostorovým tlakem. Oba dva naše týmy v této konkurenci obstály a byly rovnocennými soupeři,“ bilancoval po pátečních utkáních hlavní trenér týmu U9 Jan Dus.

V sobotu dopoledne se mládežnici utkali s dalším týmem z hlavního města. RSC Anderlecht je známý svou skvěle pracující akademií a vychoval pro světový fotbal hráče jako je útočník Romelu Lukaku, Yuri Tielemans, rychlík Manchesteru City Jeremy Doku a spoustu dalších skvělých fotbalistů.


„Jsme na dobré cestě. Anderlecht byl skvělý v dovednostech a my taky. Nezaostávali jsme v žádné herní činnosti jednotlivce. Byl to skvělý zápas plný emocí. Více takových utkání,“ hodnotil Petr Bystričan, hlavní trenér kategorie U10.

Třetí a poslední den čekaly týmy sešívaných nadějí v akademiích Anderlechtu miniturnaje. Starší U10 změřila síly s FC Valenciennes, Borussií Monchengladbach, Feyenoordem Rotterdam, PSV Eindhoven a Anderlechtem Brusel. Mladší tým U9 čekal RSC Anderlecht, PSV Eindhoven a FC Valenciennes.

„Musím všechny naše kluky a obě kategorie ohromně pochválit. Každým zápasem jsme se zlepšovali, snažili se a nechávali na hřišti všechno. Přes fotbalové dovednosti s míčem a pohybový potenciál jsme na srovnatelné úrovni s belgickou a evropskou špičkou. Soupeři ale mají možnost a hrají tyto těžké zápasy častěji a jsou vyzrálejší. Pro nás to bylo nové, ale popasovali jsme se s tím velmi dobře,“ uzavřel náročný belgický víkend Jan Dus.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články