Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup | SK Slavia Praha
Více

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Česko

Česká fotbalová reprezentace se pod novým realizačním týmem začala připravovat na letní EURO v Německu. V nominaci bylo hned osm slávistů a všichni se v přípravných zápasech dostali na hřiště. Úvodní duel se odehrál v Norsku a David Zima premiérovým reprezentačním gólem nastartoval Čechy k obratu a výhře 2:1. V domácím zápase s Arménii, který skončil také výhrou 2:1, debutovali slávističtí odchovanci Tomáš Vlček a Matěj Jurásek. První jmenovaný odehrál celé utkání, Jurásek šel na hřiště z lavičky a podílel se na vítězném gólu.

Matěj Jurásek při zápase proti Arménii FOTO: Česká fotbalová reprezentace

Slovensko

I Slovensko odehrálo dva přípravné zápasy, do obou zasáhl Michal Tomič. Krajní obránce sešívaných odehrál 29 minut při prohře 0:2 s Rakouskem. Při remíze 1:1 v Norsku odehrál celý zápas. Ivan Schranz se srazu nakonec pro zdravotní problémy neúčastnil.

Libérie

Oscar se na prvním reprezentačním srazu oficiálně stal kapitánem liberijského výběru. Svůj tým dovedl k postupu do kvalifikační skupiny Afrického poháru národů. Na venkovní výhře 2:0 nad Džibutskem se podílel gólem, postup stvrdila „Lone Star“ domácí remízou 0:0.

Česko U21

Lvíčata mají za sebou dva domácí zápasy, bylo u nich sedm slávistů na hostování. K výhře 3:0 nad Severním Irskem přispěl gólem Denis Halinský, k důležitému vítězství 4:1 nad Islandem v kvalifikaci o EURO pomohl dvěma góly ve skvělé formě hrající Daniel Fila.

Norsko U21

Christos Zafeiris má za sebou kvalifikační výhru 4:0 nad San Marinem. Na hřišti byl 63 minut, v přípravném zápase s Nizozemskem zůstal na lavičce.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články