PREVIEW: Staněk a Trpišovský před Slováckem | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Staněk a Trpišovský před Slováckem

FORTUNA:LIGA je zpět. Slávisti se po reprezentační přestávce představí v sobotu v Uherském Hradišti, kde vyzvou Slovácko. O duelu promluvili hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal Jindřich Staněk.

Sobotní soupeř aktuálně sedí na čtvrtém místě tabulky, v říjnu sešívaní výběr Martina Svědíka porazili v Edenu 2:0. Trefili se Jurásek a Jurečka.

„Očekávám podobné utkání, které v Uherském Hradišti hrajeme vždycky. Slovácko se prezentuje hodně nepříjemným stylem, umí se připravit na těžké soupeře, navíc v jejich domácím prostředí. Zápasy proti Slovácku musíme vždycky odehrát na maximum a body si zasloužit dobrým výkonem. Myslím, že nás čeká podobně zkušený tým, hodně soubojový, silné standardní situace a výborné napadání,“ predikuje Jindřich Trpišovský.

Během reprezentační pauzy realizační tým bedlivě sledoval výkony sešívaných na mezinárodní scéně. Trenéry potěšil nejen gólový David Zima a debuty Matěje Juráska s Tomášem Vlčkem. „Už v tom prvním přípravném zápase proti Norsku jsme měli hodně kluků v základní sestavě a myslím si, že většina předvedla dobrý výkon. Jindřich Staněk chytil dva jasné góly, Tomáš Holeš s Davidem Zimou dokázali ubránit Haalanda, ale takhle bych mohl jmenovat všechny. Matěj Jurásek a Tomáš Vlček si navíc připsali první starty za seniorskou reprezentaci, takže super. Zafeiris se rozehrával v norské U21 a Oscar konečně vyhrál s Libérií. Doufám, že si všichni přenesou pohodu z reprezentace i zpátky do klubu,“ hodnotí reprezentační přestávku šéf sešívané střídačky.

Na dotazy fanoušků ze sociálních sítí odpovídal Jindřich Staněk, který přispěl výborným výkonem k české výhře v Norsku 2:1. Psi, nebo kočky? Co by chtěl dokázat ve Slavii? Jaký je jeho vysněný klub? A jak vnímá podporu Tribuny Sever během utkání? Nejen na tyto fanouškovské otázky slávistický brankář odpovídal.

Jindřich Trpišovský rovněž prozradil, jaký mělo torzo týmu program a s kým může počítat v sobotním utkání. „O víkendu jsme měli volno, v pondělí pak první trénink a postupně se připojují hráči z reprezentačních srazů. Ve středu přišla první várka, někteří kluci ještě v úterý hráli, takže mají regenerační program. Se všemi konzultujeme jejich zdravotní stav. Kromě jednoho hráče, který si přivezl nemoc, se všichni vrátili zdraví.“

Zápas proti Slovácku začíná v sobotu v 18:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující do Uherského Hradiště naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články