Konec bezohledného parkování v Edenu | SK Slavia Praha
Více

Konec bezohledného parkování v Edenu

Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Městští strážníci se na pokyn vedení Prahy 10 zaměří především na vozidla stojící na chodnících, přechodech či v křižovatkách. Tomuto rozhodnutí předcházelo několik dopravně-preventivních akcí v gesci strážníků Městské policie a letákových kampaní provedených v součinnosti s SK Slavia Praha.

Prahu 10 dlouhodobě zatěžuje dopravní nápor spojený s akcemi v Edenu. Ten je navíc velmi často spojený s bezohledností některých řidičů. Vedení Prahy 10 se proto rozhodlo s tímto dlouhodobě neudržitelným stavem bojovat a požádalo strážníky Městské policie, aby se na parkování ještě více zaměřili. „Jako patrioti Desítky jsme rádi, že je u nás Slavia doma, na druhou stranu musíme chránit naše občany a rezidenty. Proto budeme tvrdě postihovat bezohledné řidiče, kteří nerespektují pravidla a parkují na chodnících nebo v křižovatkách,“ řekl Mikuláš Pobuda, radní Prahy 10 pro dopravu.

Přísnější dohled nad dodržování pravidel se bude týkat už příštího utkání Slavie s olomouckou Sigmou. To se uskuteční už tuto neděli 21. dubna od 15 hodin. „Stadion v Edenu je velmi dobře dostupný tramvají, vlakem i autobusem. Zástupci fotbalové Slavie to ostatně akcentují a nabízí svým fanouškům kvalitní alternativy v podobě speciálních vlaků i svozových autobusů z P+R parkovišť konečných stanic metra. Tohoto přístupu si velice vážíme. Ve všeobecném zájmu je, aby akce v Edenu byly především o sportu a kultuře, nikoli o dopravním kolapsu ve Vršovicích,“ pokračoval starosta Martin Valovič.

V kontrole správného parkování a trestání neukázněných fanoušků bude Desítka i s podporou Slavie pokračovat i v dalších utkáních, a to nejen v této sezoně, ale také v následujících ročnících.

„Našim fanoušků nabízíme řadu možností tak, aby se do Edenu dostali pohodlně, rychle a bezpečně i bez nutnosti využít auto. V posledním roce funguje skvěle spolupráce s Českými drahami i dopravním podnikem. Ze všech směrů je posílena kapacita, frekvence i dostupnost vlakového spojení na zastávku Nádraží Eden, kterou už dnes využívají každý zápas tisíce návštěvníků. Stejně tak neustále jednáme o posílení linek městské hromadné dopravy před i po zápase. Zároveň jsme přidali nové svozové autobusy Slavia Expres, které jedou kyvadlově směr z/na Zličín a Černý Most. Moc dobře si uvědomujeme, že parkovací kapacita Vršovic je omezená, a proto budeme v podpoře a rozvoji alternativní dopravy vůči automobilové pokračovat a plně podporujeme také aktivitu Prahy 10, se kterou jsme se pustili do boje proti bezohledně parkujícím řidičům,“ dodal Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva SK Slavia Praha.

Rovněž se zástupci radnice Prahy 10 věnují důslednému připomínkování připravovaných nových pravidel zón placeného stání tak, aby ochránili zejména rezidenty „desítky“, kteří bydlí v okolí stadionu Eden a jsou tak zvýšeným dopravním náporem nejen během fotbalových utkání nejvíce zasaženi

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články