U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě | SK Slavia Praha
Více

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Čtvrtek a pátek patřil základním skupinám. Slávisté se ve skupině C potkali s německou Herthou Berlín, maďarským Budapest Honvéd a slovenskou Žilinou. Remíza a dvě výhry znamenaly postup do play-off z prvního místa.

Sobotní čtvrtfinále i semifinále rozhodovaly až pokutové kopy. Proti Dukle Praha i německému FC Köln měli mládežníci přesnější mušku a probojovali se do boje o zlato. I odveta proti Hertě Berlín však vyzněla lépe pro sešívané, kterým vystřelil celkové vítězství Matouš Srb. Slávistický útočník si také svým rozhodujícím gólem zajistil cenu pro nejlepšího střelce turnaje.

Základní skupina:

SK Slavia Praha vs. Hertha Berlín 1:0

Gól: David Barčot
Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Vyrovnané utkání ve velkém tempu, intenzitě a kvalitě. Šance si vytvořily oba týmy, ale nakonec rozhodla naše branka po standardní situaci.

SK Slavia Praha vs. Budapest Honvéd FC 1:1

Gól: Jan Filip
Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Soupeř byl o trochu více na míči. Vyložených šancí jsme si ale vytvořili více my. Do vedení jsme se dostali po krásné střele. Soupeř poté ale zaslouženě vyrovnal.

SK Slavia Praha vs. MŠK Žilina 2:1

Góly: Adam Procházka, Matouš Srb
Hodnocení trenéra Jakuba Glance: V utkání jsme byli lepší. Žilina dala gól z ojedinělé šance. O našem vítězství rozhodly dvě skvělé individuální akce Matouše Srba.

Čtvrtfinále:

SK Slavia Praha vs. FK Dukla Praha 1:0pp

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: V prvních patnácti minutách byla Dukla lepším týmem. Vytvořili si i dvě velké šance. Jednou nás zachránila tyč, podruhé Suchý v bráně. Byli jsme všude druzí a nelepilo nám to. Postupně jsme se do toho dostávali a od poloviny zápasu už jsme byli jasně lepší, ale neproměnili jsme velké šance. Postoupili jsme až po penaltách s dávkou štěstí.

Semifinále:

SK Slavia Praha vs. 1.FC Köln 3:2pp

Góly: vlastní, Matouš Srb

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: V první polovině byl lepší soupeř a zaslouženě se dostal do vedení. Následně se hra vyrovnala a my dokázali skóre otočit. Soupeř však v závěru vyrovnal a znovu se šlo do penalt. Suchý podruhé vychytal a my postoupili do finále.

Finále:

SK Slavia Praha vs. Hertha Berlín 1:0

Gól: Matouš Srb

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Ve finále jsme tahali za kratší konec. Herně byla Hertha lepší, ale kluci ukázali morál a touhu zvítězit. Gól jsme vstřelili po krásné akci kdy po asistenci Pancíře zakončoval Srb. V obraně jsme měli štěstí, když soupeř dvakrát nastřelil brankovou konstrukci. Podržel nás i výborně chytající Suchý a my tak mohli zvednout nad hlavu pohár.

Aktuálně

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Hráči na hostování: Čisté konto Vágnera i gól Prebsla

3. 5. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech. Filip Slavata vychytal třetí čisté konto v řadě.

Další články