Osmé vítězství v řadě pro U17, žáci vyrazili do Německa | SK Slavia Praha
Více

Osmé vítězství v řadě pro U17, žáci vyrazili do Německa

První místo v tabulce a osmé vítězství v řadě pro mladší dorostence. Žáci U12 vyrazili na prodloužený víkend do německého Stuttgartu. Přípravky se představily na mezinárodních turnajích. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. FK Motorlet Praha 3:0 (2:0)

Sestava: Slavata - Trédl, Konečný, Hunal, Zachoval (68. Pech Dom.), Toula (57. Sy), Žitný (84. Behenský), Pech Dav. (68. Vorlický), Ogungbyi, Diouf, Rama (57. Škoda)

Góly: 11. Pech Dav., 37. Trédl, 81. Ogungbayi

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Potvrzený výkon z minulého týdne, kdy jsme vyhráli vysokým rozdílem na Dukle. První půle od nás dominantní s množstvím pohledných akcí a vypracovaných šancí, se kterými jsme tentokrát nenakládali dobře. Po dvaceti minutách to mohlo být 4:0. Úvod druhé půle byl klidnější, spíše jsme kontrolovali hru a čekali na moment utkání rozhodnout třetím gólem. To se podařilo až ke konci. Do té doby jsme si znovu vypracovali minimálně pět gólových šancí. Celé utkání jsme měli pod kontrolou, hráli s velkou chutí a kvalitou.

U19

SK Slavia Praha vs. FC Vysočina Jihlava 3:1 (0:0)

Sestava: Rezek – Pudil M. (61. Lacko), Mervard, Slončík, Herák – Koffi, Naskos (46. Zamazal), Jelínek T. (82. Jinoch) – Palán (46. Mikulanda), Kohout, Dufek (61. Boledovič)

Góly: 64. Lacko, 84. vlastní, 90. Mikulanda

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Utkání jsme od začátku dostali pod kontrolu a jako vždy si vytvořili několik gólových šancí. Bohužel všechny střely mířily doprostřed brány, nebo jsme nezakončili. I soupeř měl dvě dobré šance. Před poločasem nedosáhl o kousek na centr před prázdnou bránou Kohout, a tak byl stav o přestávce nerozhodný. Druhá půle nezačala dobře když jsme inkasovali z penalty. Opět nám v zápase pomohli střídající hráči a na 1:1 vyrovnal Lacko. Náš tlak se stupňoval a dočkali jsme se dalšího gólu, který si obránce Jihlavy srazil do vlastní sítě. Také jsme neproměnili penaltu. V samém závěru zápasu soupeř znovu fauloval ve vápně a druhou penaltu proměnil Mikulanda. Místo poklidné výhry jsme opět po neproměňování šancí bojovali až do poslední minuty a podruhé v sezoně otočili zápas.

U18

RMSK Cidlina Nový Bydžov U19 vs. SK Slavia Praha 4:1 (3:0)

Sestava: Dostalík – Kumpan, Adam (62. Hubička), Kopecký, Jelínek L. – Teterya, Filippov (46. Korenc), Bahi (62. Kočvara) – Mikulanda, Březina (62. Németh), Jinoch

Gól: 72. Mikulanda

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Chybělo nám více energie. Domácí hrající o záchranu hráli jako o život a zaslouženě vyhráli. My jsme si nějaké brankové příležitosti vytvořili, ale chyběla větší kvalita. Mikulanda korigoval až za stavu 0:4.

Bohemians Praha 1905 U19 vs. SK Slavia Praha 1:1 (1:1)

Sestava: Tomas – Kolísek, Hubička, Kopecký, Adam (69. Kumpan) – Franěk, Holub (59. Ba), Bahi (46. Mikulanda) – Lacko (46. Březina), Teterya, Jinoch (66. Drašnar)

Góly: 4. Teterya

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Do utkání jsme měli velmi dobrý vstup, když se hned ve 4. minutě uvolnil Teterya a po dlouhém sprintu si poradil i s gólmanem. Nutno dodat že chvíli předtím brankář Tomas vychytal velkou šanci soupeře. V prvním poločase jsme měli několik pěkných šancí, ale neskončily brankou. Soupeř si také vytvořil asi čtyři velké příležitosti, ale vždy byl připraven Tomas. Přesto Bohemka nakonec vyrovnala krásnou střelou ve 41. minutě přímo do šibenice. Na útočné polovině se nám dnes dařilo kombinovat. Naopak na vlastní polovině jsme si dávali nepřesné přihrávky a moc se nám nedařilo vyřešit situace z autu. Ve druhém poločase soupeř často přerušoval hru fauly. Utkaní mělo hlavně v prvním poločase vysokou intenzitu a skončilo nerozhodně.

U17

SK Slavia Praha vs. FC Vysočina Jihlava 9:0 (4:0)

Sestava: Dostalík – Jelínek L., Kočvara, Červenka, Beran – Korenc (62. Horváth), Filippov, Čížek – Šmiga (19. Palaščák), Németh, Kolářík (70. Obdržálek)

Góly: 17. a 89. Čížek, 18. a 70. Filippov, 25. a 26. Németh, 49. Kočvara, 67. Palaščák, 75. Obdržálek

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Vážíme si velkého množství vstřelených branek včetně další nuly, které u nás nebývaly zvykem. Soupeř byl zaměřený na výkon, žádná další obdržená branka jej nepoložila a pořád chtěl hrát na míči, byl obětavý dozadu a pro nás skvělé utkání. Udeřili jsme se po krásných akcích a opět se prosadilo více střelců. Výsledek hodně klame. Jednalo se o fyzicky náročné utkání, po jehož konci jsme padli na zem. Mrzí nás ale obnovené absence.

U16

RMSK Cidlina Nový Bydžov U17 vs. SK Slavia Praha 0:1 (0:0)

Sestava: Paar – Janota, Červenka, Fuksa – Pastyřík (58. Horváth), Skokan, Klepáč, Palaščák – Drašnar (58. Brázda), Magada, Kozhushko

Góly: 84. Klepáč

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Velký fotbalový zážitek to nebyl. Dobývali jsme hluboký blok, se kterým jsme si neuměli poradit. Vytvořili jsme si málo brankových příležitostí. Hráli jsme pomalu a jen obehrávali. Chyběl tomu větší nápad. Prosadil se skoro jediné přímočaré akci Klepáč. Výsledkově jsme roli favorita splnili, ale herně to dnes bylo hodně kostrbaté.

Bohemians Praha 1905 U17 vs. SK Slavia Praha 4:2 (3:1)

Sestava: Paar – Kubů, Janota, Fuksa (46. Chaluš) – Skokan (62. Klepáč), Pastyřík (62. Ferenc), Tománek (62. Hájek), Frolík, Kozhushko (62. Magada) – Brázda, Potměšil

Góly: 12. Skokan, 50. Brázda

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Vstup do utkání byl špatný a třetí větší šanci Bohemka dokázala využít. Rychle jsme srovnali po hezké střele Skokana a od té doby jsme hráli slušně do útoku. Vytvořili jsme si několik hezkých akcí, ale gól se nám už nepodařilo vstřelit. Do obrany to bylo horší. Opět nás přelétávaly dlouhé míče a zlobili nás šikovní a silní útočníci Bohemky. Do šatny jsme inkasovali třetí gól. Vstup do druhé půle nasvědčoval, že jsme se dokázali nabudit a po snížení Brázdou to vypadalo nadějně. Ale poté jsme přestali být nebezpeční a dostihl nás náročný program. Bohemka začala hrozit z protiútoků a jeden chvilku před koncem zužitkovala. Po dlouhé době máme celý týden na trénink, tak se pokusíme nabrat dostatek sil.

U15

SK Slavia Praha vs. FK Meteor Praha 4:0 (2:0)

Sestava: Vávra – Baroš, Pancíř, Kuneš, Svoboda – Kupera, Ilinčić, Mašek – Belžík, Procházka, Zadorozhnii (41. Kubeš)

Góly: 23., 28. a 80. Ilinčić, 63. Pancíř

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Fotbal bohužel chtěl hrát jen jeden tým a na intenzitě zápasu se to projevilo. Meteor byl drtivou většinu zápasu v hlubokém bloku a rozdíl v držení míče byl extrémní. My jsme se snažili do hlubokého bloku dostat jednak přes strany, což se docela dařilo, tak i krátkými přihrávkami středem, tam už se to tolik nedařilo. Směrem do defenzivy museli kluci řešit pouze jednu nebezpečnou brejkovou situaci a jeden závar před brankou po rohovém kopu.

U14

SK Slavia Praha vs. FK Meteor Praha 5:1 (3:0)

Sestava: Fukna – Bryndza (48. Fingerhútt), Košťál D., Šafr, Hofman – Vacek (48. Odei), Biriukov, Štěpánek – Petrović (41. Košťál O.), Šourek, Novotný

Góly: 2. Petrović, 26. Šafr, 30. Šourek, 41. Košťál O., 73. Novotný

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Šlo o poklidný zápas, který jsme po celou dobu kontrolovali, a navíc jsme hrstce přítomných fanoušků nabídli i par krásných akcí. Jen některé z nich skončily gólem. Meteor nás občas mírně rozhodil nebezpečným protiútokem.

U13

SK Slavia Praha vs. ABC Braník U14 3:3

Góly: 2x Rakár, Sklenář

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: První poločas byl z naší strany velmi špatný. Pohodu a kvalitu z tréninku se nám nepodařilo přenést do utkání. Nesedlo nám začátek a na hřišti jsme se spíše hledali, než hráli, co jsme chtěli. Po změnách se i obraz změnil a začali jsme hrát to co umíme. I tak jsme ale začátku druhého poločasu inkasovali další gól. Individuální kvalitou se podařilo utkání dorovnat, ale otočit už nikoliv. Kluci z ABC byli pro nás dobrým soupeř a obzvláště v prvním poločase nás přehráli, což nás mrzí.

U12

Miniturnaj Stuttgart

SK Slavia Praha – Footballrebels Zurich 1:0 (Ficl)

SK Slavia Praha – VfB Stuttgart (Lžíčař, Bayo)

SK Slavia Praha – Eintracht Frankfurt 0:7

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Výborný start do dne proti Zurichu. Na těžkém terénu jsme dokázali dobře kombinovali, vystavovali a vytvořili si dost šancí. Se Stuttgartem to bylo z naší strany skvělé utkání. Jeden z našich nejlepších zápasů u týmu. Znovu jsme byli silní na míči a velmi dobře hráli i do defenzivy. A jak už to tak bývá, po dvou výborných zápasech přišel jeden hodně nepovedený s Frankfurtem. Nedokázali jsme se poprat se pressingem soupeře a prohrávali jsme souboje. Soupeř si skvěle vytvářel přečíslení a byli velmi dobří i jeden na jednoho. My už třetí zápas v řadě tahali nohy. Celkově jsme rádi, že kluci udělali progres oproti utkáním se Stuttgartem v listopadu a v únoru.

Turnaj Stuttgart

SK Slavia Praha – Footballrebels Zurich 0:1
SK Slavia Praha – SV Fellbach 1:3 (Ficl)
SK Slavia Praha – FC Astoria Walldorf 1:2 (Freimann)
SK Slavia Praha – SpVgg Cannstatt 2:1 (Pokorný, Botnari)
SK Slavia Praha – VfB Stuttgart 0:0
SK Slavia Praha – SSV Reutlingen 05 0:0
SK Slavia Praha – FA Illkirch Graffenstaden 4:1 (3x Freimann, Botnari)

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Celkově už na klucích byla vidět velká únava. Dobré bylo, že po herně nevydařeném dopoledni jsme dokázali otočit nastavení v hlavě a vrátit se k výkonům, které jsou pro nás normální.

U10

Orlen Cup - Karlovy Vary

Celkové umístění:
6. místo

U9

SK Slavia Praha vs. FK Meteor Praha U10

Hodnocení trenéra Lukáše Bohovyče: Soupeř nás neprověřil a tím upadal postupně i náš výkon. Byly vidět velmi dobré pasáže s vysokou intenzitou z naší strany, ale když kluci zjistili, že jim stačí slabší intenzita tak polevovali. V zápase se nám nejméně dařila střelba. Často jsme trefili hráče, kombinovali až do prázdné branky anebo trefili brankáře.

Memoriál Štěpána Maruše - Okříšky

Celkové umístění:
4. místo

Hodnocení trenéra Jonáše Jecha: Hráli jsme se zataženou ruční brzdou hlavně co se aktivity, intenzity hry a rychlosti týče. V defenzivě nám chyběla větší chytrost, nabírání hráčů, reakce na soupeře a také větší obětavost. Branky jsme si většinou dali skoro sami po chybách v rozehrávce. V ofenzivě jsme často zapomněli slabší nohu doma v Praze a byli jsme předvídatelní. Odvahou a kreativitou 1v1 jsme na turnaji byli nejlepší ale i tak to bylo od nás málo. Měli jsme slabou odvahu jít do zakončení a chuť dát gól. Když už jsme se do zakončení dostali tak jsme měli hrozně malou úspěšnost.

U8 + U9

FK Motorlet Praha U10 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jonáše Jecha: Fyzické rozdíly mezi námi a soupeřem byly velké z čehož pramenily i góly, které jsme obdrželi. Do defenzivy jsme byli málo aktivní hlavně v obsazování hráčů. Ale do ofenzivy to nebylo z naší strany vůbec špatné. Z počátečního respektu k velikosti soupeře se kluci rychle oklepali a byli jsme velmi kreativní a odvážní jeden na jednoho. Těžko jsme se ale dostávali do gólových šancí, kvůli větší fyzičnosti a rychlosti hráčů Motorletu. Hráči určitě zaslouží velkou pochvalu, jak se popasovali s těžkým utkáním, nic nevzdali, bojovali celý zápas a ukázali své dovednosti.

Aktuálně

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Další články