Výhra se Slováckem a oslavy titulu | SK Slavia Praha
Více

Výhra se Slováckem a oslavy titulu

Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

Rozhodující vítězství svěřenkyň Karla Pitáka obstaraly brankami Martina Šurnovská a Tamara Morávková s Haleigh Stackpol. Domácí obhájkyně titulu si udržují neporazitelnost v ligové sezóně a jedinou ztrátu utrpěly v březnovém domácím derby se Spartou, kdy zápas skončil remízou 3:3. Slávistky drží neuveřitelnou sérii dvaceti tří zápasů v řadě bez porážky.

„Pocity jsou skvělé, jsme rády, že jsme využily hned ten první matchball a nenechaly Spartu v nadějích. Myslím, že rozhodl první poločas, kdy jsme využily hned první šanci co jsme měly. Naše síla spočívá v tom, že disponujeme širokým a kvalitním kádrem. Je jedno, kdo nastoupí v základní sestavě a kdo usedne na lavičku; bohužel, občas se stává, že některé hráčky dokonce nevejdou na střídačku. Největší síla však spočívá v té, co máme v kabině,“ chválí tým kapitánka Diana Bartovičová.

„Chceme každý zápas dokazovat, že patříme mezi nejlepší a že usilujeme o získání titulů, ať už jsou to zápasy na začátku či konci sezony. Stále se snažíme vydat maximum a dosáhnout našich cílů,“ říká.

Slavia se nyní připravuje na další výzvu, a to finále Poháru FAČR, kde bude bojovat o zkompletování double. Ve středu 8. května se ve Velkém Meziříčí znovu střetnou se Slováckem. „Je to na jeden zápas, věřím, že se Slovácko připraví svědomitě stejně jako my a dokážeme získat double," dodává kapitánka.

Aktuálně

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Výhra na Slovácku a konečné druhé místo v tabulce

18. 5. 2024
Slávisti ve 4. kole FORTUNA:LIGA Finále zvítězili v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 2:1 brankami Holeše s Chytilem, před posledním zápasem sezony ale mají na čelo tabulky nedostižné manko čtyř bodů. V ligovém ročníku 2023/24 obsadí sešívaní druhou příčku.

ONLINE: Od 17:00 na Slovácku

18. 5. 2024
V předposledním kole Finále FORTUNA:LIGY se slávisté představí v Uherském Hradišti. Jakou základní sestavu vybral trenérský štáb?

Další články