Slávistky WU18 obhájily mistrovský titul | SK Slavia Praha
Více

Slávistky WU18 obhájily mistrovský titul

Slávistické dorostenky dominují lize od počátku sezony. Ve dvaceti zápasech v řadě neokusily hořkost porážky a po víkendové demolici Sparty a výhře 6:0 mohou čtyři kola před koncem soutěže slavit obhajobu mistrovského titulu.

Tým pod vedením trenérky Michaely Daněčkové a trenéra Patrika Mažáriho potvrdil svou letošní dominanci. Během základní části dorostenky nastřílely svým soupeřkám 104 branek. Nejlepší střelkyní týmu je pak Kristýna Bartošová, která vsítila šestnáct z nich. Nejvyšší výhrou skončil zápas s Duklou Praha, která odjížděla z Edenu s výpraskem 11:0.

Ve dvou utkáních nadstavby pokračují v dominanci a i v nedělním derby proti Spartě si udrželi svou suverénní formu. Slávistky se radovaly ze dvou branek už v prvním poločase a po přestávce přidaly další čtyři. S náskokem dvanácti bodů před Spartou, čtyři kola před koncem, mohou naše fotbalistky WU18 slavit obhajobu mistrovského titulu. Dalším výzvou je finále poháru proti Plzni, které se odehraje 22. května.

„Zápas se Spartou byl pro nás vrcholem celé sezóny. Za dosavadní práci musíme hráčky pochválit a říct, že si prvenství opravdu zaslouží. Tým je od prvního zápasu neskutečný a za celý realizační tým jim děkujeme, jak reprezentovaly samy sebe a celkově naši práci. Nyní je pro nás jeden cíl splněn, ale čeká nás ještě finále poháru, které je pro nás stejně důležité jako liga. Úspěchem pro nás bude získat obě trofeje,“ říká trenérka Michaela Daněčková.

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O výkonu, stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články