DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru | SK Slavia Praha
Více

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

Slávistky se znovu potkaly po ligovém vítězství nad Slováckem a oslavách titulu s týmem z Uherského Hradiště ve finále poháru, kam postoupily, když v semifinále uvařily Spartu 4:0.

V prvním poločase diktovaly tempo hráčky v červenobílém, ale svůj nátlak nedokázaly zužitkovat. Největší šanci měla na svých kopačkách Diana Bartovičová, která trefila břevno střelou ze střední vzdálenosti.

Na začátku druhé půle se síly zdály vyrovnané až do chvíle, kdy se k míči dostala Michaela Khýrová. Z úhlu prostřelila vše, co jí stálo v cestě. O pár minut později udeřily slávistky znovu, po průniku Kateřiny Svitkové, když při závaru v malém vápně dokázala uklidit míč do sítě kapitánka Diana Bartovičová.

„Nebyl to lehký duel, Slovácko nám nedalo nic zadarmo. Snažily jsme se vytvářet šance, ale moc nám to ve finální fázi nešlo, takže jsme rády, že jsme to zvládly. Teď už je vše jasné, tak můžeme oslavovat. Až na lehké zaváhání v lize, tak ta sezona byla opravdu úspěšná. Celkově ženský fotbal se posouvá, zahrály jsme si v Edenu, a dokonce padl rekord v návštěvnosti na ženský ligový fotbal i se skvělou kampaní. Tohle nás baví. Chtěla bych poděkovat fanouškům za skvělou atmosféru, bylo to jako hrát doma. Teď nás čekají oslavy (smích),“ komentuje střelkyně druhé branky Diana Bartovičová.

„Slovácko velmi dobře bránilo, nemohli jsme se tam dostat, chyběla nám větší kvalita ve finální fázi, ale druhý poločas jsme to prolomili a pak jsme si to už pohlídali. Náš následující cíl bude se posunout v Lize mistryň, kam se budeme chtít dostat a budeme chtít být lepší, než jsme byli tuto sezonu. Jinak tento rok panuje velká spokojenost s tím, co jsme dokázali. Musím ještě podotknout atmosféru i místo. Naši fanoušci dorazili v hojném počtu,“ řekl po zisku doublu trenér Karel Piták.

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články