Hráči na hostování: Dva body Fily i muž utkání Icha | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Dva body Fily i muž utkání Icha

Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Ze stoperské trojice ho trenér Luboš Kozel posunul do středu zálohy. Bohužel pro Slovan to nebylo povedené utkání a na Stínadlech prohrál 0:2.

Filip Horský (FC Slovan Liberec): V 76. minutě vystřídal nejlepšího střelce Slovanu Luku Kulenoviče, ale nepodařilo se mu vstřelit branku.

Ebrima Singhateh (SK Sigma Olomouc): Nastoupil po poločasové přestávce, ale s dvougólovým mankem se mu nepodařilo nic udělat a utkání skončilo prohrou 1:3 s Hradcem Králové.

Daniel Fila (FK Teplice): Dělovkou zpoza vápna do levého horního rohu si připsal svůj desátý zásah v sezoně. V závěru duelu ještě nahrál Filipu Havelkovi na druhou branku. Teplice tak vyhrály na Stínadlech 2:0 proti Slovanu Liberec.

Albert Labík (FK Teplice): Na levém kraji zálohy si připsal plnou minutáž a podal dobrý výkon.

Antonín Kinský (FK Pardubice): Podržel Východočechy klíčovými zákroky, když v první půli chytil kroucený míč a ve druhém poločase skočil pro propadlý balon z rohu. Pardubice vyhrály doma nad Zlínem 2:0.

Marek Icha (FK Pardubice): Za 90 minut hry se zásadně blýskl hned dvakrát. Poprvé po poločasové pauze, když akrobaticky zakončil odražený míč z rohu na 1:0, a podruhé, když v závěru utkání vykopnul balon z brankové čáry.

Denis Halinský (FK Pardubice): V týdnu prodloužil smlouvu se Slavií do června roku 2027. V domácím střetu byl velmi platný v defenzivě a také pomohl k udržení nuly vzadu.

Michal Beran (Bohemians 1905): Běhavý výkon ve středu zálohy nepomohl k zisku bodů. České Budějovice porazily Bohemians 2:1.

Ewerton (FC Baník Ostrava): Nenastoupil kvůli dohodě o hostování mezi kluby.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Šťastné vzpomínky nebude mít na střet s pražskou Duklou, kdy inkasoval v prvním poločase hned pětkrát do své sítě. Duel na Julisce skončil prohrou 1:5. Mezi tři tyče se postavil i v domácím utkání s B-týmem Sigmy Olomouc. Jedna branka jde na konto Vágnera, když se mu nepovedla rozehrávka a následně inkasoval. Vlašim prohrála 0:3.

Victor Osuagwu (Sellier & Bellot Vlašim): Do obou zápasů nastoupil jako náhradník. Proti Dukle už v prvním poločase za nepříznivého stavu, ale změnit vývoj utkání se mu nepodařilo. To samé se dá říct i o střetu s Olomoucí, kdy nastoupil do druhého poločasu.

Štěpán Beran (Sellier & Bellot Vlašim): Zapsal si start pouze proti Sigmě a rovnou dorážkou dostal míč za brankářova záda. Gólovou radost mu překazil praporek pomezního.

Martin Šubert (Sellier & Bellot Vlašim): Do obou klání nastoupil v základní sestavě, jak proti Dukle, tak proti Sigmě a byl vystřídán v druhém poločase.

David Planka (Sellier & Bellot Vlašim): Plnou minutáž a žlutou kartu si připsal mladý záložník při vysoké prohře s Duklou. V druhém prohraném střetu byl vystřídán v 58. minutě.

Erik Biegon (Sellier & Bellot Vlašim): Na Julisce nastoupil na poslední půl hodinu hry. Se Sigmou si připsal necelých 70 minut. I přes velkou snahu se mu nepodařilo vstřelit branku

Jan Stejskal (MFK Vyškov): Po zranění byl již připraven na lavičce náhradníků.

Liga 1, Rumunsko

Andres Dumitrescu (Sepsi OSK): Dobrým výkonem pomohl získat Sepsi tři body. Utkání skončilo výhrou 4:1 nad Farulem Constanta.

Jakub Hromada (Rapid Bukurešť): Chyběl v nominaci z důvodu zranění.

KVNB Beker, Nizozemsko

Ondřej Lingr (Feyenoord Rotterdam): Červenobílý Feyenoord vyhrál nad Zwolle 5:0. Ondřej Lingr se dostal na hřiště 15 minut před koncem utkání.

Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články