Slávistky vstoupily do jara vítězně | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vstoupily do jara vítězně

V úvodním duelu jarní části první ženské fotbalové ligy čekal hráčky Slavie na domácím hřišti celek Hradce Králové. Slávistky zvítězily těsně 1:0, jedinou branku vstřelila Pavla Benýrová. Slavia drží v tabulce druhou příčku.
V úvodním duelu jarní části první ženské fotbalové ligy čekal hráčky Slavie na domácím hřišti celek Hradce Králové. Slávistky zvítězily těsně 1:0, jedinou branku vstřelila Pavla Benýrová. Slavia drží v tabulce druhou příčku.

Utkání nebylo jednoduché pro žádnou z bojujících stran. Trenéři obou týmů totiž museli před startem zápasu řešit absence v sestavách, které způsobila chřipková epidemie. První poločas nebyl příliš pohledný a do šancí jsme se dostávali spíše sporadicky. Nejblíže ke gólu měla Budošová, ale její dalekonosná střela se odrazila od tyče.
Po přestávce byla hra v podání slávistek o poznání lepší. Po centru střídající Hejlové mohla skórovat Pěničková, ve vyložené šanci ale neuspěla. V 63. minutě jsme se již radovat mohli. Hostující obrana špatně odhlavičkovala balón, k míči se dostala Benýrová a levačkou trefila odkrytou bránu. V závěru si naše fotbalistky výhru pohlídaly a soupeře do ničeho nepustily.

„První utkání se hrálo za naší vytrvalé převahy, soupeř se prakticky nedostal na dostřel brány. Málo jsme stříleli ze střední vzdálenosti. Do šancí jsme se dostávali, ale holky až moc kombinovaly. Byly tam i pohledné akce,“ zhodnotil utkání trenér Slavie Pavel Hejhal.

Slavia – Hradec Králové 1:0 (0:0)
Branka: 63. Benýrová
Sestava Slavie: Taušová – Hreňová – Šteffanová, Jeřábková (75. Skůpová), Tománková – Přibyslavská (63. Kaplanová), Pěničková, Budošová, Bottová (83. Marková) – Holečková (46. Hejlová), Benýrová
Sestava Hradce Králové: Scheyerová – Koutná (83. Lacinová), Šmahelová, Petrasová, Hýlová – Ringelová, Moráčková, Mikešová, Rovenská - Urbancová (74. Schigirtová), Nepokojová

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články