Béčko porazilo Strakonice | SK Slavia Praha
Více

Béčko porazilo Strakonice

PRAHA/XAVEROV - Slávistické béčko otočilo výsledek zápasu se Strakonicemi a po solidním výkonu vyhrálo 3:1. Dvakrát se trefil Petr Janda a penaltu proměnil Jakub Mejzlík. Devadesát minut odehráli v dresu rezervy odehráli Martin Černoch a Martin Zbončák.
PRAHA/XAVEROV - Diváci viděli pěkně rušné utkání plné událostí. Trenér Luboš Kozel mohl počítat s řadou opor, které se vrátily do sestavy, navíc mu z áčka přibyl Martin Zbončák, který odehrál první poločas v záloze a druhý v obraně. Jeho svěřenci otočili stav a zaslouženě vyhráli.

První střely slávistů v brance neskončily díky zákrokům brankáře Máry, a tak po čtvrt hodině hry šli do vedení hosté, středem obrany prošel Martin Smíšek, svoji střelu nasměroval do brankáře Samoela, míč ale obloukem vletěl do sítě. Slavia aktivně útočila a nebezpečná byla zejména po rohových kopech Mejzlíka, Dubský i Vondráček ale mířili vedle, Černochova hlavička skončila v rukou gólmana, povedená Zbončákova rána letěla těsně nad břevno. Šest minut před koncem poločasu přišlo vyrovnání, Janda obešel ve vápně dva protihráče a Oslovič ho poslal k zemi. Penalta byla nařízena až na pokyn asistenta rozhodčího Navary, který upozornil hlavního, že faul byl v šestnáctce. Mejzlík pokutový kop s přehledem proměnil. Dvě minuty na to byl znovu ve vápně sražen Janda, tentokrát bez odezvy.

Druhý poločas začal Černochovou střelou, kterou chytil brankář, a pak už přišla pohledná akce Slavie, Held znovu krásně nacentroval zprava, Černoch vrátil míč od zadní tyče před branku, kde ho Janda poslal do sítě. Další šanci měl Vondráček, znovu střílel z dálky Zbončák. Strakonice měly dvě příležitosti na vyrovnání. Smíšek se dostal před Samoela, náš gólman ale jeho kličku vystihl a míč mu sebral. Výborným reflexivním zákrokem podržel Samoel i po stříleném centru Kočího. V 69. minutě nasměroval centr Helda Dubský na zadní tyč a Janda podruhé poslal z téměř stejného místa míč do sítě.

Čtvrtou branku už slávisté nedali, ale měli k tomu řadu možností: do přečíslení postupoval Mejzlík a místo přihrávky volil samostatné zakončení a minul levou tyč, sám před brankářem byl i výborně hrající Dubský, míč si ale zpracoval rukou a viděl druhou žlutou kartu. V závěru to vypadalo, že Janda nechce platit zápisné za hattrick - nejprve mu dorážku do sítě zablokovala obrana, pak ve vyložené pozici netrefil branku, míč se k němu nedostal ani po útoku Dejmka. Nakonec se vyrovnaly i počty hráčů, za faul byl vyloučen Káník. Béčko si připsalo důležité a zasloužené vítězství.

„Vyhráli jsme myslím zaslouženě, mužstvo prokázalo vůli po vítězství. Už tradičně jsme prohrávali, pomohlo nám vyrovnání do přestávky, po kterém jsme se zvedli psychicky. Druhý poločas jsme zvládli podle představ, jen jsme mohli vstřelit víc branek, měli jsme hodně šancí," zhodnotil střetnutí trenér Luboš Kozel. „Škoda, že Tomáš Dubský svůj dobrý výkon trochu pošramotil svojí zbytečnou kartou, i když chápu, že si to člověk v takové situaci neuvědomí. Pokutu dostane jen za první kartu za nesportovní chování," prozradil Kozel. „Pro nás bylo důležité dnes zápas zvládnout, doma nesmíme ztrácet, soutěž je vyrovnaná," uzavřel spokojený kouč.

Slavia B - Strakonice 3:1 (1:1)

Branky: 49. a 69. Janda, 40. Mejzlík (pen.) - 15. Smíšek
Slavia B: Samoel - Parys, Vondráček, Studík, Mejzlík (90. Knobloch) - Held, Dubský, Eliáš, Zbončák - Černoch (85. Dejmek) , Janda (90. Gecov)
Strakonice: Mára - Beránek (57. Pintér), Grombíř, Oslovič, Káník - Marc (76. Linhart), Předota (57.Frnoch), Kočí, Roučka - Smíšek, Krejčí
Žluté karty: 17.Dubský - 70. Mára
Červené karty: 77. Dubský - 88. Káník
Rozhodčí: Chaloupka - Mareš, Navara
Diváci: 200

Příští zápas hraje naše béčko venku proti rezervě Příbrami.
Tabulka ČFL

Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články