V neděli v Edenu se Slováckem | SK Slavia Praha
Více

V neděli v Edenu se Slováckem

V neděli čeká fotbalisty Slavie další ligové utkání. Od 17 hodin se utkají v Synot Tip Areně v Edenu s desátým celkem tabulky – 1. FC Slovácko...

SYNOT TIP ARENA/EDEN - V neděli čeká fotbalisty Slavie další ligové utkání. Od 17 hodin se utkají v Synot Tip Areně v Edenu s desátým celkem tabulky – 1. FC Slovácko.

„Poslední utkání nám ukázala, že fotbal hrát umíme. Měřítkem hodnocení ve fotbale jsou góly, respektive body. Herní zlepšení musíme potvrdit výsledkově, abychom domácí zápas v Edenu v neděli vyhráli. Musíme udělat všechno pro to, abychom se definitivně odrazili od sestupového pásma a ve zbylých zápasech tak mohli dát prostor i dalším hráčům, kteří by tady mohli působit i v další sezoně,“ uvedl trenér Slavie Martin Poustka.

Na marodce Slavie jsou Matúš Čonka, Viktor Šimeček, Štěpán Koreš a Martin Hurka.

„Sádru z kotníku mi doktoři sundali minulý týden, kotník jsem rozhýbával při plavání v bazénu, chodil jsem na rehabilitace a posiloval jsem. Musím říci, že je to čím dál tím lepší. Dnes jsem absolvoval první výklus, věřím, že brzy bych už mohl jít na hřiště trénovat s balonem,“ popsal svůj aktuální zdravotní stav Martin Hurka.

„S týmem na hřišti se už začali připravovat Tomáš Frejlach i Kamil Čontofalský,“ dodal Martin Poustka.

Trest za žluté karty si v utkání se Slováckem budou odpykávat Martin Latka a Milan Nitrianský. Trenér Poustka bude mít už naopak k dispozici útočníka Milana Škodu, který se vrací po karetním trestu.

Kvůli studijním povinnostem mají individuální tréninkový plán Marek Čepelák a Václav Prošek. „Oba mladí talentovaní hráči jsou v maturitním ročníku, proto dostali úlevy, aby si mohli primárně dořešit školu a byli tak od příští sezony plně koncentrovaní jen na fotbal,“ vysvětlil Martin Poustka.

V plný počet bodů věří i kapitán Lukáš Jarolím. „Po prohraném zápase je vždy těžší dát se dohromady a připravovat se na další zápas. Ale člověk se to snaží co nejrychleji vypustit z hlavy a dívat se dopředu. Podle mě jsme dobře připraveni, věřím, že doma získáme tři body a tím pádem atmosféra bude mnohem lepší než po zápase v Českých Budějovicích,“ uvedl slávistický kapitán.

„Fotbal je o proměňování šancí. Bohužel nám se je na jaře proměňovat nedaří. Za bezbrankové remízy pořád body sbírat nemůžeme. V Budějovicích jsme bohužel dostali smolný gól, něco takového by se nám stávat nemělo. Naopak předtím jsme měli šance, které jsme neproměnili. Místo toho, abychom šli do vedení, tak jsme prohráli. Byli bychom naštvaní i za remízu a nakonec jsme neměli ani bod,“ vrátil se k poslednímu utkání Lukáš Jarolím, který zápas v Českých Budějovicích odehrál s virózou.

„Zastihlo mě to dva dny před zápasem, takže nebylo moc času dát se dohromady. Teď už se cítím dobře, věřím, že utkání zvládneme, všichni se na něj těšíme a věříme, že to bude za tři body,“ uzavřel kapitán Slavie.

Utkání Slavie se Slováckem začíná v 17 hodin. Patronem zápasu je herec Ondřej Pavelka.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články