Všechny dorosty vyhrály, U19 se drží na čele ligy | SK Slavia Praha
Více

Všechny dorosty vyhrály, U19 se drží na čele ligy

PRAHA/EDEN - Od U19 po U16 všechny dorosty Slavie si o víkendu připsaly vítězství. U19 po výhře 2:1 nad Jihlavou i nadále drží první příčku v tabulce Dorostenecké ligy!
U19
SK Slavia Praha – FC Vysočina Jihlava 2:1 ( 2:1 )
Branky: 12., 36. Sodoma – 22.Veselský
Sestava: Řehák – Kadavý, Souček, Pelikán, Bejbl – Prosek (51. Mysliveček), Duga ,Verner (77.Hudeczek) – Sodoma, Liška , Peterka (84. Batka)

Komentář trenéra Daniela Šmejkala: Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a ve 12. minutě otevřel skóre utkání Sodoma po centru Bejbla. O deset minut později po chybě naší defensivy hosté vyrovnali, ale ve 36.minutě po standardní situaci vstřelil vedoucí branku opět Sodoma.
Ve druhém poločase byla hra vyrovnaná, nám chyběla větší kvalita v předfinální fázi, a proto jsme nedokázali vstřelit další branku. Jsem rád, že jsme utkání zvládli, věděli jsme, že soupeř hraje velmi dobře i přesto, že se pohybuje v dolních patrech tabulky.

U18
Slavia – TJ Sokol Třebeš 8:0 (4:0)

Branky: Batka 4, Mysliveček, Kodr, Bolina, Bareš
Sestava : Hňup - Moglich, Fialka, Kodr, Rejka- Bolina, Mysliveček, Kreuzer - Zdichynec, Batka, Vitarigov (60. Bareš)

Komentář trenéra Milana Titěry: Do utkání se nám povedl vstup a Batka začal své střelecké představení. Do konce prvního poločasu zaznamenal stejný hráč další tři branky. Dokázal tak zužitkovat dobré přihrávky spoluhráčů a zároveň opakovanou snahu být v dobrém pohybu směrem k bráně soupeře. Ve druhém poločase jsme chtěli zlepšit řešení některých klíčových situací v ofenzivě, což se nám ze začátku tolik nedařilo a do šancí se moc nedostávali. Zlepšili jsme však zakončení ze střední vzdálenosti a přidali další branky. Posledních dvacet minut jsme si opět vytvořili velké množství šancí, které jsme bohužel řešili nepřesně. V závěru se do ohrožení naší branky dostal i soupeř, ale jejich největší šanci odvrátil na brankové čáře Moglich. Do dalších utkání musíme zlepšit rychlost přechodu do útočné fáze a proměňování šancí.

U17
FK Kolín - SK Slavia Praha U17 0:5 (0:3)

Branky: 18., 49., 53. Šimůnek, 24. Doležal, 25. Bezdička
Sestava: Janalík, Vender (41. Žárský), Broukal, Gilián, Pelyak (41. Routek), Jankto, Pecháček, Šimůnek, Bezdička, Kubec (41. Červenka), Doležal

Komentář trenéra Petra Karocha: Tento zápas byl bohužel negativně ovlivněn kvalitou hrací plochy, která byla velmi nerovná a ztěžovala kombinaci, o kterou jsme se snažili. Výsledkem byla řada nepřesností a nedotažených akcí. Přesto jsme si vytvořili ještě řadu dalších příležitostí, které jsme bohužel ledabyle zahazovali.

U16
FK Kolín – SK Slavia Praha U 16 0:3 (0:3)

Branky: 4. Kuchta, 16. Veselý, 23. Kuchta
Sestava: Jakimeczko, Schulz, Havlina, Kadavý (51. Heřman), Tichý (41. Jakab), Skuhravý (41. Písačka), Slezák, Vávra, Veselý, Čapek (41. Pěnkava), Kuchta (65. Polách)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Sobotní zápas v Kolíně se hrál na velmi těžkém a nerovném terénu a na kvalitě zápasu to bohužel bylo vidět. Přesto jsme měli znovu povedený vstup do zápasu, kdy jsme se zásluhou akce Schulz-Kuchta dostali do vedení 1:0. V 16. minutě pak po kolmé přihrávce předvedl krásnou individuální akci Veselý a dostali jsme se již do dvougólového vedení. O pár minut později, konkrétně ve 23. min. pak předvedl další povedenou individuální akci Kuchta a jeho zásluhou jsme již vedli 3:0. Kolín bránil v deseti lidech před svým pokutovým územím a další vyložené šance jsme již neproměnili a skóre zápasu se již nezměnilo. Naopak nás podržel brankář Jakimeczko, který chytil po brejku domácích tutovku a zejména jeho zásluhou jsme neinkasovali. Zklamal mě tentokrát přístup hráčů, kteří nastoupili do druhého poločasu, kdy jsem v naší hře postrádal větší zaujetí a entuziasmus. Chyběla větší kvalita v zakončení a i v zadních řadách to nebylo tentokrát ono. Přesto jsem rád, že jsme zápas zvládli vítězně, znovu neinkasovali a vypracovali si velké množství střeleckých příležitostí, které jsme bohužel tentokrát neproměnili.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články