Juniorka porazila Letohrad | SK Slavia Praha
Více

Juniorka porazila Letohrad

V třiadvacátém kole ČFL porazila naše juniorka Letohrad 2:0. Skóre otevřel krátce před poločasem Štěpán Vachoušek, který v první lize pyká za čtyři žluté karty, pojistku přidal v závěru Jakub Hottek z penalty.
V nepříznivém počasí byli v úvodu aktivnější hosté a krátce po úvodní rozehrávce se dostali do vyložené šance. Šorfa však po Ulvrově centru z bezprostřední blízkosti přestřelil. Postupně převzali otěže utkání do svých rukou slávisté. Ve 24. minutě se po přihrávkách obránců Kratochvíla a Milana Zachariáše dostal k zakončení Suchopárek, jeho pohotovou střelu z hranice vápna zlikvidoval brankář Karel. Ve 26. vybídl Vachoušek hezkým obloučkem Kalivodu, ale ten nedokázal zakončit. Přesto jsme se branky do přestávky dočkali. Po jednom z mnoha rohových kopů Letohradu založil protiútok Dubský. Jeho přihrávku prodloužil Kotrba a rozběhnutý Vachoušek gólmana se štěstím překonal. Domácí pak měli ještě jeden podobný brejk, na jehož konci stál Kalivoda, ale záložník s prvoligovými zkušenostmi ani tentokrát neuspěl.

Také ve druhém poločase byla Slavia lepším týmem. V 51. mohl skórovat Bálek, kterého uvolnil Vachoušek. Bálkův pokus však gólman vytlačil do zámezí. Připomněli se i hosté. V 73. se ke střele uvnitř šestnáctky dostal Aberle, jeho ránu k levé tyči nejdříve vyrazil Kozáčik a zbývající nebezpečí definitivně zažehnal odkopem Milan Zachariáš.V 80. přišel první penaltový okamžik zápasu. Na kraji velkého vápna fauloval Suchopárka Aberle. K pokutovému kopu se postavil Kratochvíl, ale jeho nepříliš razantní střelu brankář Karel chytil. Pojistku tak přinesla až 87. minuta. Kotrba vybojoval na půlce balón, který se pak přes Hottka dostal až k Vachouškovi. Exteplického útočníka v pokutovém území stáhl Karel a rozhodčí Teuber nařídil další desítku. Exekutorem se tentokrát stal Hottek a upravil konečný výsledek na 2:0.

„V prvním poločase jsme měli s Letohradem starosti. Představil se jako velmi dobrý soupeř a překvapil nás aktivní hrou. Důležité utkání jsme nakonec zvládli i díky hráčům A-mužstva, kteří ve chvílích, kdy se nám nedařilo, dokázali tým ukočírovat a dovedli ho k vítězství,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

„Rozhodla první branka. Škoda jen, že jsme nepřidali gólovou pojistku o něco dřív,“ řekl po utkání Štěpán Vachoušek. „I když hra nemusela na pohled vypadat nějak zvlášť pěkně, tak jsme splnili vše, co jsme si v kabině předsevzali. Hráli jsme dobře. Vítězství je zasloužené,“ dodal slávistický reprezentant.

Slavia B – Letohrad 2:0 (1:0)
Branky: 42. Vachoušek, 87. Hottek z penalty
Sestava Slavie: Kozáčik – Kratochvíl, Suchopárek, Novotný, Milan Zachariáš – Kalivoda (70. Hottek), Kotrba, Dubský, Kounovský – Bálek (90. Lexa), Vachoušek
Sestava Letohradu: Karel – Ulvr, Karal, Kroulík, Peřina – Volejník (82. F. Dvořák), J. Dvořák, Štoček (71.Čada), Aberle – Lakomý, Šorfa
ŽK: 86. Karel
Diváků: 115

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články