Slávističtí žáci uspěli v prestižním turnaji! | SK Slavia Praha
Více

Slávističtí žáci uspěli v prestižním turnaji!

Naši A-žáci se dnes na Letné představili mezi nejlepšími čtyřmi mužstvy žákovského fotbalového turnaje Nike Premier Cup. Ve finálovém zápase porazili Bohemians a vybojovali tak účast na basilejském šampionátu, kde se v první polovině května utkají nejlepší evropské týmy!
Naši A-žáci (ročník 1988 a mladší) se dnes na Letné představili mezi nejlepšími čtyřmi mužstvy žákovského fotbalového turnaje Nike Premier Cup. Ve finálovém zápase porazili Bohemians a vybojovali tak účast na basilejském šampionátu, kde se v první polovině května utkají nejlepší evropské týmy!

V semifinále dlouhodobého turnaje, do kterého na podzim vstoupilo víc jak dvě stě padesát českých a moravských celků, se červenobílí střetli se Starým Městem. Svého soupeře jasně přehráli 4:0, tři góly zaznamenal Radim Nečas, syn bývalého slávistického fotbalisty stejného jména. „Podali jsme dobrý výkon. Pomohlo nám, že jsme vstřelili rychlou branku, Synot se pak položil,“ uvedl Václav Novák, jeden z trenérů našich fotbalistů.

Odpolední finálový duel už tak jednoznačný nebyl. Vedení si vypracovala Bohemka, za slávisty odpověděl Marcel Gecov. V normální hrací době, tedy 2x20 minut, se už skóre neměnilo, a tak vítěze určil penaltový rozstřel. V něm nás opět podržel záložník Gecov, který proměnil rozhodující desítku. „Nevyšel nám začátek, kluci byli nervózní, navíc protivník hrál velmi dobře. Inkasovaná branka nás ale probrala a od té doby jsme byli lepší,“ prohlásil kouč.

S triumfem nadějných mladíků byl trenér velmi spokojen. „Určitě, pečlivě jsme se připravovali, motivace byla opravdu veliká,“ potvrzuje Novák.

Semifinále:
Slavia – Synot Staré Město 4:0 (3:0)
Branky: 3. Valenta, 15., 20., 27. Nečas
Sestava: Toma – Vácha, Kroupa (33. Brhlík), Necid, Komárek - Černý, Gecov, Valenta, Dočkal (33. Malý) – Nečas (28. Čerych), Stuchl (20.Vukovič)
Hráno na 2x20 minut.

Finále:
Slavia – Bohemians 1:1 (1:1), na penalty 3:2
Branka: 14. Gecov – 9. soupeř
Sestava: Toma – Vácha, Kroupa, Necid, Komárek - Černý, Gecov, Valenta, Dočkal - Nečas, Stuchl (33. Čerych)
Hráno na 2x20 minut.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články