Cíl je splněn, teď hrajeme o sen | SK Slavia Praha
Více

Cíl je splněn, teď hrajeme o sen

PRAHA - Sešívaní v pátek napjatě sledovali los play-off Ligy mistrů, který jim přiřkl kyperského soupeře. Prvotní reakce byly takové, že se jedná o střední cestu. Slávisté si nepřáli Olympiakos, naopak chtěli Maribor.
„Nemohli jsme si moc vybírat, ale myslím, že to bude atraktivní zápas, takže se na něj těšíme. Chtěli jsme Maribor, což se nám nepovedlo,“ prozradil Jan Bořil. Lákal ho i střet s bývalým spoluhráčem Michaelem Lüftnerem. „Chtěl jsem mu psát, ale to nedopadlo. Apoel snad tipoval jen masér Kuba Černý, jinak jsme všichni chtěli spíš ten Maribor.“

Co od soupeře čekat? „S Apoelem to bude určitě hratelné, ale na Kypru to bude hodně těžké, protože tam bude velké horko a dusno. S tím se ale nějak popasujeme,“ říká obránce Slavie.

Jan Bořil je také rád, že sešívaní začnou na půdě soupeře. „Já to vnímám jako výhodu, první zápase se hraje lépe venku. Pokud budeme u nich hrát 0:0, doma jsme silnější. Naši fanoušci jsou nejlepší v republice a poženou nás dopředu, určitě bude plný dům. Moc se na to těšíme. Je to otevřené, bude to těžký zápas, ale doufám, že postoupíme,“ dodal.

Slavia už má jistou základní skupinu v jednom z pohárů. „Je to hezké, začátek se nám povedl a do dalších zápasů budeme klidnější. Cíl je, že jsme v Evropě a už jen ta třešnička na dortu, že můžeme postoupit do Ligy mistrů,“ věří v postup Jan Bořil.



S ním se shoduje i Dušan Švento. „Bereme to, jak to je. Čeká nás horká půda, a to jak ve smyslu fotbalovém, tak z ohledu na podnebí. V dnešním fotbale je ale každý zápas otevřený a já to vidím pozitivně. Zápasy play-off jsou hodně důležité, rozhodují v nich maličkosti, takže se musíme soustředit sami na sebe, abychom se pořádně připravili a došli do vytouženého cíle.“

On sám vylosovaného soupeře nechtěl. „Tipoval jsem Celtic a nechtěl jsem Olympiakos a Apoel. Pro mě osobně to jsou dost nepříjemní soupeři, jak řecký tak kyperský fotbal. Z těch soupeřů si člověk ale nevybere. Dáme do toho všechno,“ slibuje. „S kyperským fotbalem mám zkušenost na reprezentační úrovni a se Salcburkem jsme hráli proti AC Omonia. Atmosféra je tam vždy bouřivá, nejen doma jsou hodně nepříjemní,“ uvědomuje si hráč, který už ve Slavii Ligu mistrů zažil.

Tým podle něj není uchlácholený jistotou základní skupiny. „Máme nahuštěný program, takže se soustředíme na Ostravu. V klidu nemůžeme být, jde to rychle za sebou a člověk se připravuje na další zápasy, musíme být v tempu,“ je mu jasné.


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články