Zkušenosti nabrané s Bate nám v play-off pomohou, věří trenér | SK Slavia Praha
Více

Zkušenosti nabrané s Bate nám v play-off pomohou, věří trenér

PRAHA – Už krátce po losu se realizační tým pustil do získávání informací o soupeři sešívaných. „Vzpomínám si, že když hráli v Jablonci, udělali na mě velký dojem. Přehráli Jablonec a mohli dát hodně gólů. Lze to očekávat i teď,“ zavzpomínal trenér na Apoel.
Sešívaní si v play-off Ligy mistrů zahrají o postup do základní skupiny s kyperským týmem Apoel Nikósie „Teď se pídíme po podrobnostech, zatím mám jen základní informace. Sílu týmu zatím neznáme, ale pokud došli až do této fáze, určitě to nebude slabý soupeř,“ uvědomuje si trenér Jaroslav Šilhavý.

Co říká na los? „Mohl tam být třeba Olympiakos, který jsme si nikdo nepřáli. Možná se podle zvučnosti jména může zdát, že je Apoel přijatelný soupeř, ale budeme k tomu dvojzápasu přistupovat s velkým respektem,“ zdůraznil.

Trenérský tým se pustí do analyzování kyperského rivala. „Pojedeme se na ně podívat, ještě ani nezačali ligu, ale v pohárech jsou už po dvou kolech rozehraní. Příští středu by měli hrát domácí supercup, předpokládám, že to bude první zápas před ligou, pak o víkendu začínají. Vzpomínám si, že když hráli v Jablonci, udělali na mě tenkrát velký dojem. Přehráli Jablonec a mohli dát hodně gólů. Lze to očekávat i teď,“ zavzpomínal trenér.

Divácké kulisy na půdě soupeře se nebojí. „Bouřlivou atmosféru si můžeme vyzkoušet už o víkendu v Ostravě a možná i to tropické počasí,“ doplnil.

Slavia bude začínat na půdě soupeře v úterý 15. srpna. „Venku je vždycky dobře, když dá mužstvo gól. Chtěli bychom to samé udělat doma, abychom se dostali do výhody.“

Tým má za sebou první úspěšné předkolo s Bate Borisov. „Věřím, že pro všechny je to velká zkušenost. Ta se nedá koupit, věřím, že hráčům pomůže,“ zdůraznil trenér červenobílých.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články