Béčko zvítězilo v Budějovicích | SK Slavia Praha
Více

Béčko zvítězilo v Budějovicích

Ve čtyřiadvacátém kole ČFL si slavisté poradili s rezervou Českých Budějovic. Jedinou branku zápasu zaznamenal v 59. minutě Lexa.
V prvním poločase bylo na obou stranách k vidění mnoho standardních situací. Jen domácí rozehráli do přestávky rovných deset rohových kopů. Ty se slávistické obraně dařilo, někdy i s trochou štěstí, odvracet. Největší příležitost k otevření skóre jsme měli v 9. minutě. Dubský nahrál na křídlo Kotrbovi, jenž našel v pokutovém území Bálka. Našemu útočníkovi však na poslední znemožnil skluzem pořádně vystřelit jeden ze soupeřových obránců. Gól mohli vstřelit i Jihočeši. Ve 31.odcentroval Vyskoč na volného Marušku a brankář Kozáčik se musel hodně natahovat, aby jeho dobře umístěný hlavičkový pokus chytil. Po úvodních vyrovnaných pětačtyřiceti minutách tak odcházela obě mužstva do kabin za bezbrankového stavu.

Také ve druhé půli se hrál dobrý fotbal.Ve 48. vyslal Dubský dlouhým pasem za obranu Slámu, ten pohotově přihrál do vápna, ale před dotírajícím Bálkem odkopl míč Marek. Poté přišly pro Slavii krušné chvilky. V rozmezí několika minut mířil nejdříve kanonýr Ludačka hlavou těsně nad a o něco později scházely Beerovi centimetry, aby efektní rybičkou usměrnil balón do branky . V 59. přišel rozhodující moment utkání. Lexa přebral přihrávku z hloubi pole, na kraji šestnáctky obešel gólmana Křížka a jeho střela zapadla do sítě. Snaha obránce Marka zabránit gólu skluzem už byla marná. Budějovice se pak vrhli do útočení a to otevřelo prostor pro naše fotbalisty. Toho mohli slávisté využít například v 80. minutě, kdy z dvaceti metrů vystřelil Herda a jeho ránu zastavila tyč. V 83. jsme šli tři na jednoho, Slámova nahrávka na spoluhráče byla však příliš prudká. To se nám mohli vymstít pět minut před závěrečným hvizdem, ovšem Koršala po rohovém kopu hlavičkoval z bezprostřední blízkosti o metr a půl vedle.

„Hráli jsme proti těžkému soupeři. Utkání bylo velice kvalitní. Hráči mě potěšili. Přestože někteří z nich nehrají pravidelně, podali velmi slušný výkon. Jsem také rád, že jsme úspěšně zakončili náš anglický týden. Ve třech zápasech jsme vybojovali maximální počet bodů a přitom ani jednou neinkasovali,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

České Budějovice B - Slavia B 0:1 (0:0)
Branka: 59. Lexa
Sestava Českých Budějovic: Křížek – Ždimura, Koršala, Marek, Leština (46. Pončák) – Vyskoč, Ludačka, Povišer, Knietel – Beer, Maruška (71. Peroutka)
Sestava Slavie: Kozáčik – Kratochvíl, Milan Zachariáš, Nachtman, Kounovský – Sláma, Stibůrek, Dubský, Kotrba – Bálek (85.Táborský), Lexa (76. Herda)
ŽK: Vyskoč

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články