Divoký zápas s Olomoucí zvládla lépe Slavia | SK Slavia Praha
Více

Divoký zápas s Olomoucí zvládla lépe Slavia

Televizní utkání 27. ligového kola proti druhé Olomouci zvládla Slavia vítězně. V klíčovém duelu o pohárovou Evropu nám už v prvním poločase zajistili dvoubrankové vedení Tomáš Došek a David Kalivoda. Po necelé hodině hry však hosté zásluhou Luboše Reitera snížili...
Televizní utkání 27. ligového kola proti druhé Olomouci zvládla Slavia vítězně. V klíčovém duelu o pohárovou Evropu nám už v prvním poločase zajistili dvoubrankové vedení Tomáš Došek a David Kalivoda. Po necelé hodině hry však hosté zásluhou Luboše Reitera snížili. Odpověď slávistů byla okamžitá, svůj druhý gól přidal Tomáš Došek. Oba týmy si vypracovaly řadu dalších příležitostí, skóre se ale už neměnilo.

„Dneska vyhrál fotbal. Střetnutí bylo hodně kvalitní,“ pochvaloval si kouč Josef Csaplár. „Jsme moc rádi, že jsme uspěli, zápas byl těžký. O přestávce jsem hráčům nic neříkal, věděli, o co jde,“ připomněl trenér poslední domácí duel proti Teplicím, kdy jeho svěřenci ztratili dvougólový náskok. „Sigma pak zariskovala a snížila. Klíčové bylo, že jsme za minutu zvýšili. To bylo pro soupeře k.o., prostě rána,“ analyzoval průběh Csaplár. „V závěru ještě Olomouc měla nějaké šance, ale i my mohli několikrát zvýšit,“ uzavřel.

Petr Uličný, kouč Hanáků byl i přes porážku s výkonem svého týmu spokojen. „V předchozích zápasech jsme získávali body, i když hra nebyla až tak dobrá. Dnes jsem hráče pochválil za jejich projev, předvedli kombinační kopanou, vytvořili si nějaké příležitosti. Divákům se to muselo líbit,“ prohlásil. „Závěr ligy však není jen o hře, ale i o bodech. Takže jsem trochu zklamaný. Ale bojujeme do poslední chvíle. Soupeři blahopřeji, trefil se třikrát, zvítězil zaslouženě,“ dodal trenér.

Ohlasy slávistů
Průběh zápasu
Fotografie
Video (WMV, 14.1 MB, 128 sek.)

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články