Stanislav Vlček bude mít dvojí motivaci | SK Slavia Praha
Více

Stanislav Vlček bude mít dvojí motivaci

PRAHA - Devětadvacetiletý útočník Slavie Stanislav Vlček už v české nejvyšší soutěži nastoupil k více než tři sta zápasům, v sobotu ho ovšem čeká teprve druhé velké derby v životě. „Ztráta na Spartu je obrovská, to ale v takovém utkání vůbec nehraje roli, obě mužstva k němu přistoupí, jako kdyby žádný bodový rozdíl nebyl. V derby je motivace vždycky,“ říká Vlček...
PRAHA - Devětadvacetiletý útočník Slavie Stanislav Vlček už v české nejvyšší soutěži nastoupil k více než tři sta zápasům, v sobotu ho ovšem čeká teprve druhé velké derby v životě. „Ztráta na Spartu je obrovská, to ale v takovém utkání vůbec nehraje roli, obě mužstva k němu přistoupí, jako kdyby žádný bodový rozdíl nebyl. V derby je motivace vždycky,“ říká Vlček.

Kamenem úrazu je pro Slavii na jaře zatím neproměňování brankových příležitostí. V čem tkví ono střelecké prokletí? „Na tuhle otázku nejde odpovědět. To je stejné, jako když se nás všichni předtím ptali, jak to, že nám to tam padá,“ poznamenává Vlček. „Šance si vytváříme pořád, ale nedokážeme dát gól. Samozřejmě, můžete tomu napomoct trochu v tréninku třeba nacvičováním střelby. V zápase je to však úplně něco jiného.“

Do minulosti se Stanislav Vlček neohlíží, hledí vpřed. „Kluci v týmu i já věříme, že to konečně prolomíme a začneme dávat góly jako dřív. Hraje se na body a my je zase potřebujeme začít sbírat,“ zdůrazňuje Vlček. „Všichni ve Slavii máme společný cíl, chceme skončit druzí. Na nic jiného myslet nemůžeme,“ podotýká forvard, jenž se těší na podporu fanoušků z hlediště. „Doufám, že přijde co nejvíc lidí,“ přeje si.

Jaká je podle Vlčka největší přednost soupeře? „Sparta, i když se jí herně úplně nedaří, tak vyhrává. To je její hlavní síla.“ Nejlepším střelcem letenských v této sezóně je mladík Tomáš Jun. „Má vynikající výběr místa ve vápně a z toho těží. Navíc se mu daří koncovka. Musíme ho pohlídat,“ varuje Vlček.

Pro Stanislava Vlčka a Martina Zbončáka bude mít derby pikantní příchuť ještě z jednoho důvodu. Ve Spartě totiž působí trenér Jaroslav Hřebík a záložník Martin Hašek. „Oba s námi byli ještě před půl rokem v Rusku v Dynamu Moskva. Bude to pro nás dvojitá výzva,“ uzavřel Vlček.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články