Juniorka vyhrála v Chomutově | SK Slavia Praha
Více

Juniorka vyhrála v Chomutově

CHOMUTOV - Juniorka uspěla v sobotním zápase ČFL v Chomutově, branky dali Pekhart, Kratochvíl a Nachtman. Výhra je povzbuzením před středečním střetnutím s Bohemians 1905 na pražském Strahově.
CHOMUTOV - Juniorka uspěla v sobotním zápase ČFL v Chomutově, branky dali Pekhart, Kratochvíl a Nachtman. Výhra je povzbuzením před středečním střetnutím s Bohemians 1905 na pražském Strahově.

Slávisté vstoupili do zápasu aktivně a vypracovali si tři šance hned v úvodu, Dubský a dvakrát Hercegfalvi však domácího gólmana nepřekonali. Během první půle byli slávisté lepším týmem, ale převahu se nepodařilo gólově vyjádřit. Největší příležitost měl Pekhart, který běžel sám na branku, ale brankář jeho střelu zneškodnil.

Dvojitý úder přišel po přestávce, po centru Hercegfalviho se prosadil hlavou Pekhart a poslal míč z deseti metrů na zadní tyč. Byla to jeho první branka v dresu juniorky, hned o dvě minuty později přidala Slavia další gól a byli u něj stejní hráči. Maďarský záložník poslal míč mezi obránce Pekhartovi a ten naservíroval přihrávku Kratochvílovi, který už měl snadnou práci poslat míč do sítě.

Chomutov se dostal ke korekci skóre po standardní situaci, na zadní tyči dorážel centrovaný míč do sítě Hyneš. V 79. minutě se měnil stav naposledy, po přímém kopu Kratochvíla napálil míč do sítě z první Nachtman.

„Soupeře jsme dnes přehrávali, prosadili jsme se ale až po přestávce. Chomutov se však díky našemu mírnému uspokojení dostal trochu do hry. Pozitivně hodnotím výkon Zoltána Hercegfalviho, dobře hrál také Tomáš Pekhart. Negativem jsou zranění dvou hráčů - Jarolímka a Nečase," řekl našemu webu trenér Luboš Kozel. „Čeká nás teď náročný program, v týdnu hrajeme s Bohemians 1905. Hráčům zdůrazňuji, aby se na takové utkání těšili, je to za odměnu zahrát si před slušnou kulisou na velkém stadionu, je jen škoda, že nás trápí zranění a nebudeme kompletní," vyhlíží Kozel prestižní duel.

Chomutov - Slavia B 1:3 (0:0)
Branky: 74. Hyneš - 47. Pekhart, 49. Kratochvíl, 79. Nachtman
Slavia B: Kozáčik - Bauer, Studík, Šmíd, Nachtman - Hercegfalvi, Kratochvíl, Eliáš, Held (62. Borovský) - Dubský (74. Nečas), Jarolímek (35. Pekhart)

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články